2020-04-28

Vokietijoje gimsta judėjimas „Pasipriešinimas 2020“, kovojantis prieš COVID-19 diktatūrą


Balandžio 25 dieną Berlyne vyko demonstracija prieš antikonstitucinius apribojimus, kurie galioja dėl koronaviruso pandemijos. Valdžios duomenimis, proteste dalyvavo 1000 žmonių. Dauguma dalyvių nesilaikė būtinos 1,5 metro distancijos, tik nedaugelis buvo su kaukėmis. Demonstrantai susitiko komunistinio judėjimo lyderės vardu Rozos Liuksemburg pavadintoje aikštėje 15:00. Policija pareikalavo skirstytis, nes galioja masinių susirinkimų draudimas. Virš 100 žmonių buvo suimta. Reuters pažymėjo, kad Vokietijos konstitucinis teismas nutarė, kad žmonės turi teisę vykdyti protestus, jeigu jie laikosi socialinės distancijos.




Visuomenė, nepatenkinta COVID-19 pandemijos pretekstu valdžios įvestais konstitucinių teisių suvaržymais, ėmė organizuotis. Vokietijoje gimsta judėjimas „Widerstand 2020“ („Pasipriešinimas 2020“).

Šios besiformuojančios partijos puslapis: https://widerstand2020.de/. Per kelias dienas steigti partiją panoro kelios dešimtys tūkstančių entuziastų. Kartu žengia ir protestų judėjimas prieš „Korona diktatūrą“. Jų šūkis „Koronos diktatūrai – ne!“ ir puslapis https://www.nichtohneuns.de/.

Vokietijos visuomenės protestai yra nukreipti prieš neproporcingą visos ekonomikos išjungimą ir to išjungimo pasekmes visai visuomenei, prieš žmogaus ir visuomenės teisių suvaržymus, trukdymus laisvai reikšti nuomonę.

Visuomenę piktina tai, kad Merkel vyriausybė ignoruoja kitaip situaciją vertinančius mokslininkus, todėl reikalaujama, kad priimant sprendimus jie dalyvautų. Pasisakoma prieš nešvarius Bilo Geitso ir PSO kėslus dėl masinės vakcinacijos.

Alternatyva Vokietijai (AfD) deputatas Bundestage Hansjörg Müller pasakė, kad šio judėjimo linija atitinka pаrtijos programai. Privalomi skiepai ir komendanto valandos yra nepriimtina, nes tai pažeidžia piliečių teises. Už skiepų nuo koronaviruso programų stovi daugiamilijoniniai lobistiniai interesai. Priverstinis skiepijimas, deputato nuomone, gali būti panaudotas aplinkkeliais įvesti diktatūrą. „AfD“ ir „Pasipriešininimas 2020“ požiūris į karantino suvaržymus sutampa, todėl AfD deputatas šiame pilietiniame judėjime mato greičiau sąjungininkus, negu konkurentus.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą