2016-10-30

Helovinas - kelias į satanizmą

Į krikščionišką Lietuvą, kaip ir į likusią postsovietinę erdvę, Helovinas įžengė kartu su pepsikola, snikersais ir su daugybe kitų vakarietiškų nuodų mūsų pilvui, protui, moralei. Helovino šventei, šiam žmogau sąmonės nuodui, yra skirtas stačiatikių psichologo Nikitos Janočkino straipsnis rusų portale Cargrad.

Helovino istorija. Autorius rašo, kad keltai, gyvenę šiandieninės Prancūzijos, Airijos ir Anglijos teritorijoje tikėjo, kad gyvybė atgimsta per mirtį. Jų naujieji metai prasidėdavo iš spalio 31 į lapkričio 1 dieną garbinant mirties dievą Samainą. Kitais žodžiais, jie meldėsi šetonui. Visai ne atsitiktinai amerikiečių satanistų bažnyčia, kurią remia Kongresas, ir kurią legalizavo JAV prezidentas Barakas Obama, viešai švenčia šią šventę.

Rusijoje vyksta aktyvi visuomenės satanizacija. Autoriaus nuomone, prie to prisideda įvairiausi „Ekstrasensų mūšiai“, kurie skatina burtų, magijos ir spiritizmo plitimą, paverčia šias bažnyčios smerkiamas praktikas leistinu reiškiniu.

Vaikai ir jaunimas, autoriaus nuomone, turi potraukį misticizmui ir tampa religinio-mistinio fastfudo aukomis. Tai vyksta dėl atotrūkio nuo savo tradicijų, kultūros ir jų pakeitimo vartotojų visuomenės vertybėmis.

Moksliniai tyrimai rodo, kad Helovino šventimas, dalyvavimas „zombių paraduose“, turi neigiamą įtaką į jaunų žmonių psichofiziologiją. Žmogus praranda vidinę cenzūrą, tuomet galima juoktis iš invalidų ir numirėlių, gulėti karste apsikabinus „numirėlį“, gerti „kraują“ iš taurių ir t.t.

Autorius pažymi, kad žmogus su „išplautais doroviniais orientyrais tampa lengvu manipuliatorių grobiu. Kaip žinoma, lengviau manipuliuoti išsigimėliais ir cinikais. Visai nenuostabu, kad panašūs karnavalai tampa jaunų žmonių verbavimo aikštelėmis, kad juos vėliau įtraukti į satanistų susivienijimus.

Nėra jokių abejonių, kad už okultizmo ir satanizmo diegimo slepiasi tikslas griauti tradicinę šeimą, kultūrą ir dorovę. Plačiai švenčiamas Helovinas – visuomenės dvasinės, dorovinės ir psichinės ligos liudijimas, teigia autorius.

Sąmonės demonizavimas ypač pavojingas vaikams ir jaunimui. Žmonės su jautresne psichika, prisižiūrėję į vilkolakius, vampyrus, zombius suserga neurozėmis, fobijomis, nakties košmarais ir nemiga. Vampyrai ir vilkolakiai ima žmogaus psichikoje gyventi kaip fantomai. Šie simptomai fiksuojami ir pas siaubo filmų mėgėjus.

Šiandien gyvybiškai būtina aktyviai atkurti tradicinę kultūrą ir dvasines-dorovines vertybes, sako autorius. Jis kviečia boikotuoti Helovino šventimą.

Algimantas Lebionka




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą