2016-10-26

Mario Renci: Italija nemokės į ES biudžetą, jeigu nebus išspręsta migracijos problema

Italijos vyriausybė grasina nemokėti privalomų įmokų į Europos Sąjungos biudžetą, jeigu kitos valstybės-narės ir toliau nedalyvaus migrantų paskirstymo programoje. Apie tai Mario Renci pasakė televizijos pokalbių laidoje „Porta-a-porta“.

„Mes turime perduoti Europos Sąjungai 20 milijardų dolerių, o gauname 12 milijardų. O štai kitos Sąjungos valstybės, o būtent Vengrija ir Slovakija, mums pasakoja pasakėčias apie tai, kaip teisingai elgtis su migrantais, bet tuo pačiu niekaip nenori padėti juos priimant. Nežiūrint į tai, jie nori gauti mūsų pinigus. Mes nutarėme, kad 2017 metais svarstant Europos Sąjungos biudžetą mes pareikšime, kad sumokėsime šią sumą tiktai tuo atveju, jeigu pinigai įplauks ir iš kitų valstybių“, — pasakė Renci.

Italijos premjeras pripažino, kad tokie anomaliniai migrantų srautai gali sukelti tai, kad jo valstybė tiesiog „neatlaikys“.

Tiktai šiais metais į Italiją iš Libijos per Viduržemio jūrą atvyko virš 150 tūkstančių nelegalių migrantų. Didesnė jų dalis negali būti kvalifikuojama kaip pabėgėliai. Tai yra ekonominiai migrantai. 2015 metais valstybė išleido 1 milijardą eurų migrantų išlaikymui. Šiais metais, pagal ekspertų prognozes, Italija išleis apie 1,5 milijardus dolerių migrantams.

„Papildomos išlaidos migrantams, o taip pat išlaidos šalies atstatymui po žemės drebėjimo rugsėjo 24 dieną sąlygojo tai, kad Italijos biudžeto deficitas padidėjo iki 2,3%“, — reziumavo Italijos premjeras.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą