2019-11-11

Buridano asilas rinkosi iš dviejų šieno kupetų, o lietuvis patriotas rinksis iš trijų „asilų“. Rezultatas bus toks pats (replika)



Ar ne per daug Lietuvos mylėtojų, kurie nori pamylėti Lietuvą kiekvienas atskirai? Kiekvienas iš jų randa „svarių priežasčių“, kad negali mylėti Lietuvos drauge su kitais dviem. Jei prie savo kaimenę protestuoti prieš Lietuvos naikinimą kviečia vienas „asilas“, tai neina kiti du „asilai“ su savo kaimenėmis, o jei protestuoja kitas „asilas“, tai neina anie du „asilai“ ir jų kaimenės.

Tokia mano šalelės „asilų“ savotiška meilė Tėvynei suponuoja mintį, kad tos trys grupės Lietuvos mylėtojų ir jų lyderių yra apsimetėliai, kad jų tikslas yra Seimo lovys, o ne tarnavimas Lietuvai. Aš tokiais veikėjais netikiu. Aš manau, kad nieko neverta visa jų filosofija ir jų filosofavimas, jei jie nesugeba tarpusavyje susitarti.

Pamenate legendą apie žydų karalių Saliamoną? Dvi moterys nepasidalino vaiko. Viena tvirtino, kad tai jos vaikas, o kita, kad vaikas yra jos. Tuomet Saliamonas pasakė, kad lieps vaiką perkirsti pusiau ir kiekvienai duos po pusę vaiko. Tikroji motina atsisakė vaiko ir atidavė jį, kad tik jo nenužudytų.

Štai ir visa filosofija. Rezultatas mūsų filosofų bus vienas: pralošti rinkimai ir negyva Lietuva. Pats laikas atsikvošėti.








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą