2019-11-15

Eduardas Chodos pasakoja apie galimus Černobylio reaktoriaus sprogimo organizatorius



Eduardas Chodos, buvęs Charkovo liberalios žydų bendruomenės vadovas, garsus kolekcininkas, už savo pinigus atstatęs šio miesto choralinę sinagogą. Šiandien jis garsus Ukrainos publicistas, plačiai žinomas rusakalbei auditorijai.

Michailui Gorbačiovui ir jo bendraminčiams pradėjus griauti TSRS imperiją, į ją vėl sugrįžo dar 1924 metais Stalino išvyta ultra ortodoksų sekta Chabad Liubavič. Šiandien ji kontroliuoja ne tik Rusijos, Ukrainos ir kitų buvusių sovietinių respublikų valdžią, bet ir JAV prezidento Donaldo Trampo aplinką.

Eduardas Chodos ilgainiui tapo aktyviu Chabad Liubavič sektos kritiku, tam skyrė visą seriją savo knygų ir video siužetų (http://hodos-video.com/).

1986 metais buvo susprogdinta Černobylio branduolinė elektrinė. Eduardo Chodos tvirtinimu, tai buvo diversija. Šis sprogimas ir avarijos pasekmių neutralizavimas iš TSRS pareikalavo gigantiškų resursų, kas galutinai pakirto imperiją.





Paskutiniame savo video almanache Nr.23 autorius dar kartą papasakojo apie Černobylio avarijos priežastis. Dėl nuolatinio blokavimo Youtube, autorius savo video medžiagą skelbia alternatyviose platformose ir socialiniuose tinkluose. 

Žiūr.čia:


Chodos savo almanache panaudojo profesoriaus Igorio Ostrecovo liudijimus, paskelbtus Youtube 2019 metų rugpjūčio 1 dieną: „Kas susprogdino Černobylį?“




Igoris Ostrecovas – fizikas, mokslų daktaras, profesorius, branduolinės fizikos ir atominės energetikos specialistas. Jis papasakojo, kad Černobylio branduolinės elektrinės darbuotojai negalėjo kištis į ketvirtojo bloko darbą be Maskvos leidimo. Todėl, visi atominės elektrinės darbuotojų veiksmai, atvedę prie sprogimo, negalėjo būti savarankiški, o buvo vykdomi pagal Kompartijos centro komiteto branduolinės energetikos sektoriaus vadovo Georgijaus Kapčinskio įsakymus. Autorius kelia klausimus: kam to reikėjo, kas suplanavo ir įvykdė šį teroro aktą?

Eduardas Chodos savo almanache reiškia nuomonę, kad už to stovėjo Chabad Liubavič. Tam yra religinė priežastis, ne tik politinės ir ekonominės, siekiant suardyti TSRS. Ukrainiečių etmonas Bogdanas Chmelnickis (1595- 1657) Černobylio apylinkėse yra sunaikinęs Chabad Liubavič bendruomenę.

1981 metais aš baigiau Maskvos Lomonosovo universiteto „liaudies ūkio“ darbuotojų radiacinės kontrolės specialistų rengimo kursus, o mano mokslinis darbas visada buvo susietas su radionuklidais, todėl aš žinojau, kaip reikia saugotis nuo radiacijos. Viešoje erdvėje tokios informacijos beveik nebuvo. Rytų Europos gyventojai, ką jau kalbėti apie ukrainiečius ir baltarusius, nuo šios avarijos nukentėjo katastrofiškai. Nėra abejonių, kad šios avarijos pasekmės atsilieps žmonių sveikatai dar ne vieną šimtmetį.

Eduardo Chodos 24-to almanacho anonsas: 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą