2019-11-21

Lietuviai gyvena trumpiausiai ES. Trumpo gyvenimo priežastis – skurdas, tvirtina Pasaulio banko konsultantas

Jis už viską sumokės
Vidutiniškai ES vyrai gyvena 78,1 metus, 5,4 metais trumpiau už moteris. Trumpiausiai ES gyvena lietuviai. Tokia tendencija nesikeičia jau daugelį metų.

Vyrų dienos (lapkričio 19 ) proga „Eurostat“ ir vėl „pradžiugino“ Lietuvos vyrus. Jie gyvena trumpiausiai visoje ES, taip pat Lietuvoje yra didžiausias vyrų ir moterų amžiaus skirtumas – virš 10 metų. Vidurio ir Vakarų Lietuvoje vyrai vidutiniškai gyvena vos 69,7 metus. Tai yra beveik dešimčia metų mažiau už ES vidurkį! Tai skandalas!

Ilgiausiai vyrai gyvena Londono ir Madrido turtuolių rajonuose – 82 metus.





Pasaulio Banko konsultantas, JAV nacionalinio ekonominių tyrimų instituto bendradarbis profesorius Dov Černichovski teigia, kad daugumos pasaulio gyventojų gyvenimo trukmė siejama su materialiniu gyvenimo lygiu. Kuo didesnės žmonių pajamos, tuo ilgesnė jų gyvenimo trukmė.


Profesorius sako: „Iš tiesų tai pilnai suprantama. Neturtingi žmonės valgo blogesnės kokybės maistą, jie turi mažiau laisvo laiko, kad gyventi aktyviai, jie gauna blogesnes medicinos paslaugas ir taip toliau. Tai liūdna, bet tai tiesa. Kaip taisyklė, kuo vargingesnis žmogus, tuo bus blogesnė jo sveikata, ir tuo mažiau šansų, kad jis ilgiau gyvens“. (…) „Vienu iš gyvenimo elementų, jį trumpinančiu, yra stresas. Aš ne psichologas, aš ekonomistas, bet mums pakanka to, ką mes matom – stresinės situacijos trumpina gyvenimą“.

Vakar Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda stojo į „mirtiną kovą“ su seimo dauguma, kad infliacijos sunaikintas Lietuvos senelių pensijas padidinti (indeksuoti) 1,5 -2 puodeliais kavos (4 eurais). Kilo mirtinas pasipriešinimas. Ekonomikai nežinomais terminais ir sąvokomis ginkluotas finansų ministro pareigas einantis imbicilas jam atkirto, kad žmonėms atiduoti tai, kas iš jų pavogta, yra mirtis valstybei.

Malonų badaujantiems seneliams matyti už prezidento, pasipuošusio maskuojančia karine uniforma, nugaros užsienio karius, atgrasančius Rusiją ir kitas piktąsias jėgas. Priminsiu, kad yra tokia tvarka NATO, kad visi šie į Lietuvą sugužėję atgrasytojai yra penimi ta duonele, kuri mūsų brangios valdžios yra pavogta iš badaujančių Lietuvos vaikelių, invalidų ir senelių.

Gal ir prezidentas galėtų „vardan tos Lietuvos“ apsigyventi milžiniškų prezidentūros rūmų fligelyje, o tuos milijonus, kuriuos pasiglemžė savo rezidencijos įrengimui, atiduoti kartu su visa rezidencija tiems, iš kurių tuos pinigus jis vagia.

Aš turiu negerą įtarimą, kad jokia užsienio kariuomenė nei Nausėdos, nei Skvernelio ir net pikto ir godaus buožės Karbauskio nebeišgelbės. Turiu tokį negerą įtarimą, nes taip kiauliškai elgtis su žmonėmis negalima. Net Josijo Stalino paskaičiuotas davinys vokiečių belaisviams karo pradžioje buvo sotesnis už tą, kurį mums skiria šita supuvusi vagių ir Lietuvos priešų valdžia.

Su praėjusia vyrų diena! Gal mums, vyrams, laikas imti į rankas dalgius ir spragilus, o ne dešimt metų anksčiau laiko mirti?

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą