2019-11-10

Kinija apribojo nepilnamečių on-line žaidimus, kad apsaugoti vaikų fizinę ir psichinę sveikatą. Vakaruose vaikų psichika sąmoningai žalojama


Kinijos informacijos agentūra Sinchua gruodžio 5 dieną paskelbė pranešimą dėl nepilnamečių apsaugos nuo on-line žaidimų.

Apie tai informavo valstybės vadovo Si Dzinpino spaudos tarnyba, kuri pažymėjo, kad „pastaraisiais metais Kinijoje on-line žaidimų industrija sparčiai vystosi, tenkindama poreikius masinio poilsio ir pramogų, turtindama žmonių dvasinį ir kultūrinį gyvenimą. Taip pat kai kurios problemos dėl nesaikingo nepilnamečių šių paslaugų vartojimo sulaukė ypatingo dėmesio. Šios problemos veikia į nepilnamečių fizinę ir psichinę sveikatą į normalų mokymąsi, kas stipriai veikia visą sociumą. Kad greitai reaguoti į socialines problemas ir spręsti ūkio šakos vystymosi klausimus, mes atlikome atitinkamus tyrimus, išklausėme skirtingas nuomones ir sukūrėme konkrečias priemones, kurias suformulavome šiame pranešime.“



Si Dzinpinas pranešė, kad nauja Kinijos socialistinės ideologijos era atspindi prioritetus socialinės naudos, nepilnamečių gynimo nuo narkomanijos ir priklausomybės nuo on-line žaidimų. Tam diegiamos konkrečios priemonės.

Įvedama griežta žaidėjų registraciją. Tikslus žaidėjo vardas, telefono numeris, kiti pilnai identifikacijai reikalingi duomenys. Vaikai iki 8 metų negali per viršyti 50 (1 euras - 7,7 juanių) juanių sumą žaidimų pirkimams. Per mėnesį ne daugiau 200 juanių. Čia uždrausta žaisti on-line žaidimus vaikams nuo 22 iki 8 valandos. Leidžiama tuo užsiimti 1,5 valandos per dieną, ir iki 3 valandų savaitgaliais. Kontrolei įtaisomi specialūs indikatoriai. Kompanijos privalo atitikti keliamus reikalavimams, kurios nespėjo persitvakyti, duodamas terminas pataisyti produktus.

Rugsėjo mėnesį Kinija ėmė kontroliuoti interneto turinį. Sukurtos griežtos interneto ir MIP reguliavimo taisyklės. Jos draudžia platinti blogą informaciją, kurioje yra pornografija, azartiniai žaidimai, prievarta, žudynės, teroras, kvietimas nusikalsti, pletkai apie žvaigždes. Taip pat draudžiama naudoti vulgarią kalbą, demonstruoti vulgarų elgesį, propaguoti aukso kultą, prabangą, korupcinį gyvenimo būdą, istorijos iškraipymą, niekinti žuvusius didvyrius. Dabar šios taisyklės palietė ir žaidimus.



Vakarų šalyse ardoma nesubrendusi vaikų psichiką

Vaikų smegenys formuojasi iki 7 metų amžiaus, todėl vakarų visuomenėse, skirtingai nuo Kinijos, elitas nori išauginti idiotų ir ligonių kartą. Tuo tikslu čia vaikams nuo mažens imta diegti LGBT ir genderizmo ideologijas. Prieš kelias dienas buvo pranešta, kad Švedijos vyriausybė skyrė $ 175 000 iš palikimų žmonų, kurių turtas po mirties atiteko valstybei, vaikų psichikos žalojimui. 

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą