2024-03-21

Lenkijos radijas: "Vilnius pagal Čekijos iniciatyvą skyrė 35 mln. eurų Ukrainai skirtiems šaudmenims įsigyti"

    


Kalbama apie 800 000 artilerijos sviedinių, kuriuos Praha rado galimybę išpirkti trečiosiose šalyse ir perduoti Ukrainai.

Lietuvos Vyriausybė pagal Čekijos iniciatyvą dėl amunicijos pirkimo skyrė 35 mln. eurų artilerijos sviediniams Ukrainai įsigyti. Apie tai pranešė Lietuvos Vyriausybės vadovė Ingrida Šimonytė.

"Lietuvos Vyriausybė skyrė 35 mln. eurų artilerijos sviediniams Ukrainai įsigyti pagal Čekijos amunicijos įsigijimo iniciatyvą. Kartu - kad ir kiek reikia, kad laimėtume", - savo socialiniuose tinkluose rašė I. Šimonytė.



Priminsime, kalbame apie 800 tūkst. artilerijos sviedinių, kuriuos Praha rado galimybę įsigyti trečiosiose šalyse ir perduoti Ukrainai, o kelios partnerės, tarp jų ir Lenkija, sutiko finansuoti šį pirkimą.

Prisidėdamos prie Čekijos iniciatyvos, Kanada ir Suomija, be kita ko, įsipareigojo skirti po 30 mln. eurų. Vokietija savo ruožtu sutiko apmokėti 180 000 sviedinių pirkimą.

https://www.polskieradio.pl/397/9770/Artykul/3352639,вильнюс-выделил-35-млн-евро-на-закупку-снарядов-для-украины-в-рамках-чешской-инициативы


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą