2024-03-05

Sočio forume D. Medvedevas parodė žemėlapį, kuriame Ukraina padalinta į keturias valstybes

 

Per buvusio Rusijos prezidento ir dabartinio Saugumo Tarybos pirmininko pavaduotojo Dmitrijaus Medvedevo kalbą Sočyje vykusiame Pasaulio jaunimo forume fone buvo rodomas žemėlapis kuriame Ukrainos teritorija yra padalyta tarp Rusijos, Lenkijos, Rumunijos ir Vengrijos.

APA Maskvos biuro duomenimis, Ukrainos Donbaso, Charkovo, Sumų, Chersono, Zaporožės, Černigovo, Nikolajevo, Poltavos, Dniepropetrovsko ir Odesos sritys vaizduojamos kaip Rusijos teritorija, Vinicos ir Černivcų - kaip Rumunijos teritorija, Užgorodo - kaip Vengrijos teritorija, o Lvovo, Ivano-Frankivsko, Lucko, Rivnės, Ternopilio, Chmelnicko ir Žytomyro - kaip Lenkijos teritorija.

https://www.youtube.com/watch?v=pU8YBFis35U

Šis vaizdo įrašas Rutube: https://rutube.ru/video/f0d43731e6254a1a2b23d07f7370ad52/

D. Medvedevas patikslino, kad "teritorijos abipus Dniepro yra neatsiejama Rusijos istorinių strateginių sienų dalis". Todėl Rusija nieko neaneksuoja, o tik atkuria savo istorines sienas.

D. Medvedevas taikos derybas su dabartine Ukrainos vadovybe pavadino "neįmanomomis", o derybos su naująja valdžia bus įmanomos tik "realijų pripažinimo atveju", Rusijai pripažįstant status quo suvienytose teritorijose.

Prof.P.Gylio nuomone, savo pasisakyme D.Medvedevas ignoravo realybę - ukrainiečių tautos egzistavimo faktą (https://www.youtube.com/watch?v=EvQxgKFzoOM).







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą