2024-03-28

Vokietijos spauda apie nuslėptus koronės uždarymo politikos neefektyvumo faktus


Die Welt rašoma (1): "Eilę metų pagrindinių žmogaus teisių apribojimai Covid pandemijos sąlygomis buvo pateisinami moksliniais duomenimis. Naujai paskelbti dokumentai įrodo, kad tyrinėtojai aptarinėjo naudotas priemones žymiai labiau prieštaringai, negu politikai mėgina priversti tuo patikėti."

Paviešinti slapti Vokietijos visuomenės sveikatos agentūros (RKI) sukrėtė Vokietijos visuomenę. Jie rodo, kad mokslininkai buvo įspėję, jog uždarymas daro daugiau žalos nei naudos.


Po ilgos teisinės kovos Vokietijos visuomenės sveikatos agentūra, Roberto Kocho institutas (RKI), paskelbė konfidencialius protokolus, iš kurių matyti, kad RKI žinojo, jog "uždarymas daro daugiau žalos nei duoda naudos", o įrodymų, kad kaukės būtų privalomos, trūko.

RKI 2020 m. išreiškė susirūpinimą (2), kad Vokietijos visuomenės uždarymas gali lemti didesnį vaikų mirtingumą ir kitus neigiamus padarinius. RKI ekspertai taip pat nepritarė FFP2 veido kaukių įvedimui, teigdami, kad trūksta duomenų, pagrindžiančių tokią priemonę.

Dokumentai atskleidė, kad Vokietijos politikai dramatizavo situaciją, priešingai ekspertų nuomonei. Tai buvo daroma veikiausiai siekiant įgyvendinti prievartos priemones ir apriboti pagrindines teises. Dabar raginama paviešinti likusią dokumentų dalį, nes vis dar redaguojama daugiau nei tūkstantis ištraukų, kurios sudaro trečdalį viso teksto, datuojamo "krizių padalinio" posėdžių, vykusių nuo 2020 m. vasario mėn. iki 2021 m. balandžio mėn.

Dokumentų paviešinimas sukėlė šoką Vokietijoje ir paskatino net kairiąsias partijas, pavyzdžiui, žaliuosius, paraginti "visapusiškai peržiūrėti" koronaviruso politiką. Kitos partijos, pavyzdžiui, Alternatyva Vokietijai (AfD), ragina imtis aktyvesnių veiksmų, įskaitant komisijos tyrimą.

Virologas Klausas Stöhras, kadaise dirbęs PSO pandemijos komisaru, sakė, kad atskleisti protokolai dar kartą rodo, jog "rizikos vertinimas nebuvo pagrįstas duomenimis". 

Stöhr'as taip pat komentavo tai, kad RKI protokolai atskleidė, jog ekspertai sakė vyriausybei, kad yra nedaug duomenų, pagrindžiančių platų kaukės pritaikymą visuomenei.

Kaip kitus pavyzdžius mokslininkas nurodė "komendanto valandą, sienų uždarymą, 2G/3G (teritorijos, apribotos pagal skiepijimo statusą) ir šalutinį uždarymo poveikį". Stöhr pažymėjo, kad "visa tai yra dalykai, kurie buvo žinomi - įskaitant tai, kad vakcinos negalėjo sustabdyti viruso plitimo". Jis sakė, kad vakcinos negalėjo sustabdyti pandemijos, ir "nuo pat pradžių buvo aišku, kad vakcina to padaryti negali".


Virusologas ragina sudaryti komisiją arba pradėti peržiūros procesą, kad ateityje būtų išvengta klaidų, kurias padarė vyriausybė Kovid-19 laikais.

"Visuomenė turi teisę žinoti, kas iš tikrųjų tada įvyko", - sakė AfD parlamentinės frakcijos atstovas sveikatos politikos klausimais Martinas Sichertas, kalbėdamas apie ataskaitoje vis dar esančias redakcijas. Jis kreipėsi į kitas parlamentines frakcijas: "Peržiūrėkite RKI krizių grupės protokolus ir kartu su mumis sudarykite koronaviruso tyrimo komitetą".

"Berliner Zeitung" apie RKI buvusio vadovo interviu (3)

Buvęs Roberto Kocho instituto (RKI) vadovas Lotharas Wieleris davė interviu Vokietijos naujienų programai "Tagesschau", skirtą koronaviruso uždarymo metinėms. 

Tagesschau, kuri savo reportažuose pandemijos metu ne kartą nekritiškai atsidūrė vyriausybės tarnyboje, klausia Wielerio: "Pandemijos metu matėme stiprų visuomenės poliarizavimą. Grupės, kurios neabejojo faktais pagrįstais skiepais - ar kitomis koronaviruso sukeltomis priemonėmis. Ar galėjote įsivaizduoti, kad tai bus taip drastiška?" Kitaip tariant, vienintelė kritika dėl skiepų kilo iš grupių, kurios buvo kvailos ir piktavalės, nes "neabejojo faktais" apie skiepus, kurie neva buvo nepriekaištingi.

"Tagesschau" naujienų laida užduoda tokius bešališkus klausimus, nors dabar jau žinoma, kad federalinė vyriausybė, bandydama kontroliuoti žmones, "nesiremia faktais". Pavyzdžiui, vienas iš liūdnai pagarsėjusio baimės dokumento autorių Heinzas Budė (Heinz Bude) neseniai per diskusiją Graco mieste pripažino, kad viskas buvo tiesiog sugalvota siekiant kontroliuoti gyventojus. Remiantis stenograma, jis sakė: "Mes sakėme, kad turime rasti modelį, kuris sukurtų norą sekti, kuris būtų šiek tiek panašus į mokslą. Ir tai buvo ši "išlyginti kreivę" formulė, pagal kurią sakėme: "Kaip galime įtikinti žmones dalyvauti?" Sakome jiems, kad tai atrodo kaip mokslas: "Ne? Sakome: "Jei būsite disciplinuoti, galite pakeisti kreivę". Kitaip tariant, jūs galite - yra individualios elgsenos pokyčių iliustracija savotiško mokslinio reprezentatyvumo. Tai buvo įtraukta į šią, tokią formą. Mes tai pavogėme iš mokslo žurnalisto, (mes) patys (to) neišradome".

Pramonės atstovai taip pat pripažįsta, kad visa operacija buvo aklas skrydis. ES Parlamento posėdyje "Pfizer" atstovas spaudai sakė, kad jie nežinojo, ar skiepai užkirs kelią infekcijai, nes nebūtų buvę įmanoma laiku atlikti atitinkamų tyrimų. Dabar jau žinoma, kad šis svarbiausias drakoniško pagrindinių teisių apribojimo kriterijus niekada nebuvo įvykdytas. Ką bendrovė pažadėjo ES, nežinoma - Ursula von der Leyen vis dar neatskleidė savo susirašinėjimo su "Pfizer" vadovu Albertu Bourla šiuo klausimu.

"Tagesschau" savo įtaigiu klausinėjimu atmeta galimybę, kad kvalifikuota kritika daugeliu aspektų jau tada buvo girdima ir netgi pagrįsta retrospektyviai. Ir tai tik praėjus kelioms dienoms po to, kai "Der Spiegel" šiek tiek pakreipė manevrą kritikos linkme: Šių metų kovo 8 d. išspausdintame numeryje cituojamas buvęs kanceliarijos ministras Helge Braunas, teigiantis, kad Vokietijos vyriausybė "iš pradžių pervertino vakcinų veiksmingumą". Veiksmingumu jau buvo suabejota koronaviruso pandemijos metu.

Epilogas:

Švedija ir Baltarusija, nevykdžiusios karantinų, uždarymų, neįvedusios beprotiškų "galimybių pasų", kaukių reikalavimų, geriausiai pergyveno feikinę "plandemiją". Šiandien tik Lietuvos sveikatos ministras A.Dulkys (prisipažinęs, kad į šį postą pateko dėl savo kvailumo), aiškina (žiūr. video 41:50), kad koronės plandemija išsigando ne karo Ukrainoje, o ją likvidavo eksperimentiniai marmalai.


Nuorodos:

1. https://www.welt.de/politik/deutschland/plus250755780/Corona-Die-RKI-Protokolle-und-wie-die-Politik-die-Wissenschaft-ignorierte.html?

2. https://www.rmx.news/germany/secret-documents-reveal-germanys-public-health-agency-warned-lockdowns-cause-more-harm-than-good/

3. https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/corona-die-rki-protokolle-und-die-arroganz-des-lothar-wieler-li.2199680


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą