2024-03-30

Velykinis palinkėjimas: Susimildami, nenaudokite kalbos parazito “Ar ne?”

Lietuvių kalba naikinama. Tai patvirtins kiekvienas po ilgesnės pertraukos į Lietuvos sostinę Vilnių atvykęs žmogus. Gal mūsų valdžia, kuri nekontroliuoja migracijos, nesaugo valstybinės kalbos, o lietuvius neabejingus lietuvių kalbos naikinimui persekioja, kaip tai vyksta su pedagoge Alina Laučiene, tuo džiaugiasi? Juk 2023 metų pabaigoje tankisto anūkė ir KGB-isto duktė, per nesusipratimą, kaip š. ant šakių, iškelta į antrą valdžios poziciją, pasiūlė panaikinti Lietuvos švietimo tarybąO kam ji, jei šita niekadėjų valdžia leidžia lietuvių kalbos nenaudoti viešame gyvenime! Todėl, matyt, kalbos taisyklingo naudojimo niekas nebekontroliuoja. Kam puoselėti lietuvių kalbą, jei ją norima naikintiGal todėl ir plinta naikinamoje lietuvių kalboje parazitiniai žodžiai?

Gamtoje juk irgi taip: kai organizmas nusilpęs, praranda imunitetą, jį apninka parazitai.

Žemo intelekto visuomenės dalis naudoja slaviškos kilmės žodžius-parazitus “koroče”, “nesiparink” ir pan., kiek prakiutę naudoja angliškus parazitus (Pamenate P.Cvirkos graborių iš „Frank Kruk“ ir jo „šiur“?), o Lietuvos “elitas”- ministrai, jų pavaduotojai ir pan. veikėjai, pastaruoju metu įsikando kalbos parazitą “Ar ne?”.

Parazitas „Ar ne?“ liete liejai iš LRT, LNK ir kitos „purvasklaidos“. Juk simboliška, kai šitas kalbos "parazitas" beriamas iš intelekto nesužalotos ministrės, beje atsakingos už imigraciją, lupų?

Suprantu, kad konservatnikus nebent grabas (ar rinkėjai) ištiesins, bet jaunimo gaila!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą