2024-03-29

The Epoch Times: Širdies randai, nustatyti praėjus 1 metams po COVID-19 vakcinacijos

 

Dviejuose ilgalaikiuose tyrimuose nustatyta fibrozės požymių pacientams, kurie patyrė širdies uždegimą po COVID-19 skiepo, rašoma portale The Epoch Times (Epoch Health).

Mokslininkai pranešė, kad kai kuriems žmonėms, kurie po vakcinacijos COVID-19 sirgo miokarditu, praėjus daugiau nei metams po skiepo, buvo nustatyti randai širdyje.

Trečdalyje iš 60 pacientų, kuriems vėlesni širdies tyrimai buvo atlikti praėjus daugiau nei 12 mėnesių po miokardito diagnozės nustatymo, išliko vėlyvasis gadolinio sustiprėjimas (LGE - Late gadolinium enhancement), kuris daugeliu atvejų atspindi širdies randus, pranešė Australijos mokslininkai kovo 22 d. paskelbtame naujo tyrimo išankstiniame variante.

Miokarditas yra širdies uždegimo forma.

Laiko mediana nuo vakcinos gavimo iki kontrolinio tyrimo buvo 548 dienos, ilgiausias intervalas - 603 dienos.

"Nustatėme, kad išliekančios miokardo fibrozės dažnumas yra didelis, ji pasireiškė beveik trečdaliui pacientų praėjus daugiau nei 12 mėnesių po diagnozės nustatymo, o tai gali turėti reikšmės šios daugiausia jaunų pacientų grupės gydymui ir prognozei", - rašė tyrėjai.

"Ilgalaikės klinikinės LGE pasekmės šiai būklei kol kas nežinomos, tačiau įrodyta, kad LGE lemia blogesnę su ne COVID-19 vakcina susijusio miokardito prognozę, ypač jei ji išlieka ilgiau nei šešis mėnesius", - pridūrė jie vėliau, nurodydami kelis ankstesnius darbus.


Pavyzdžiui, viename iš ankstesnių straipsnių mokslininkai nustatė, kad LGE yra "galingas neigiamų miokarditu sergančių pacientų baigčių prognozavimo veiksnys".

Prieš atliekant naujus tyrimus, devyniems pacientams buvo nustatyta, kad jie neabejotinai serga miokarditu, o 58 pacientai buvo įvardyti kaip tikėtinai sergantys miokarditu. Nustačius nuolatinę LGE, 16 atvejų iš tikėtino miokardito buvo perklasifikuoti į neabejotiną miokarditą.

Išimtis sudarė pacientai, kurie buvo nėščios arba alergiški gadolinio tyrimui naudojamoms medžiagoms.

Iš 20 pacientų, kuriems netrukus po vakcinacijos buvo atliktas skenavimas, 19 pacientų buvo nustatyta LGE. Atliekant vėlesnius skenavimo tyrimus, 10 iš šių pacientų LGE nebebuvo matoma. Penkiems ji buvo sumažėjusi, o keturiems nepakitusi.

Monašo universiteto Centrinės klinikinės mokyklos profesorius Andrew Tayloras ir jo bendraautoriai tyrimą atliko nuo 2021 m. rugpjūčio mėn. iki 2022 m. kovo mėn. įtraukdami pacientus, kuriems buvo diagnozuotas miokarditas, susijęs su COVID-19 vakcina. Pacientai buvo pakviesti atlikti vizualizavimo tyrimus Alfredo ligoninėje arba Karališkojoje vaikų ligoninėje Melburne, Australijoje.

Į tiriamąją populiaciją, kurioje buvo atliekami tolesni vaizdų tyrimai, pateko 44 suaugusieji ir 16 paauglių.

Dauguma pacientų buvo gavę "Pfizer-BioNTech" skiepą. Mažuma buvo paskiepyti "Moderna" arba "AstraZeneca" vakcina. Įmonės neatsakė į prašymus pateikti komentarus.

Straipsnio, kuris buvo paskelbtas prieš recenzavimą, trūkumai - galimas atrankos šališkumas, nes dalyvavimas tyrime buvo savanoriškas. Autoriai nenurodė jokių interesų ar finansavimo konfliktų.

Kitas dokumentas

Kitame neseniai paskelbtame straipsnyje Kanados mokslininkai pranešė nustatę, kad maždaug pusei pacientų, kurie buvo nukreipti atlikti vaizdinę diagnostiką dėl galimo povakcininio miokardito, atliekant tolesnę vaizdinę diagnostiką išliko LGE.

Iš viso į retrospektyvinį tyrimą buvo įtraukta 60 pacientų. Iš jų septyni pranešė apie išliekančius simptomus.

Tyrėjai teigė, kad iš 21 paciento, kurių vėlesni magnetinio rezonanso tomografijos tyrimai buvo prieinami, 10 pacientų išliko LGE. Kita vertus, visų pacientų kairiojo skilvelio, kuris pumpuoja kraują, funkcija normalizavosi.

Dr. Kate Hanneman iš Toronto universiteto Medicininių vizualizacijų katedros ir jos bendraautoriai rašė, kad nuolatinė LGE "greičiausiai atspindi pakaitinę fibrozę" arba širdies randus. Jie citavo kai kuriuos tuos pačius darbus kaip ir australų grupė, įskaitant tyrimą, kuriame nustatyta, kad pacientams, kuriems išlieka LGE, būdinga didesnė neigiamų pasekmių rizika, taip pat darbą apie tai, ką reiškia, kai pacientams, sergantiems miokarditu, magnetinio rezonanso tomografijoje randama LGE.

"Tačiau LGE reikšmė pacientams po miokardito, kurių kairiojo skilvelio sistolinė funkcija atsistatė normali, yra neaiški", - teigė tyrėjai. Jie paragino atlikti papildomus tyrimus, kad būtų įvertinti pacientai, kuriems išlieka LGE ir kurių kairiojo skilvelio funkcija yra atsistačiusi.

Tyrime dalyvavo suaugę pacientai, kurie buvo nukreipti į ligoninių tinklą su įtariamu miokarditu ir kuriems per 14 dienų po COVID-19 vakcinacijos atsirado naujų širdies simptomų, pavyzdžiui, krūtinės skausmas. Visiems pacientams buvo suleista "Pfizer" arba "Moderna" vakcina.

Tyrimo, kurį paskelbė žurnalas "Journal of Cardiovascular Magnetic Resonance", apribojimai buvo šie: biopsija nepatvirtintas miokarditas.

"Perskaičius šiuos du tyrimus man kelia susirūpinimą tai, kad nemažai COVID vakcina pažeistų asmenų, praėjus iki 18 mėnesių po skiepijimo, turi miokardo pažeidimų ir randų. Tai leidžia manyti, kad vakcinos gali sukelti negrįžtamą širdies pažeidimą", - elektroniniu paštu "The Epoch Times" sakė JAV grupės "React19" tyrimų vadovė daktarė Danice Hertz. "Ilgalaikės pasekmės dar nežinomos, tačiau jas reikia atidžiai ištirti".

Ankstesnės išvados

Naujieji dokumentai papildo ankstesnius tyrimus, kuriuose nustatyta, kad kai kuriems žmonėms po COVID-19 injekcijos LGE išlieka kelis mėnesius.

Vašingtono valstijos tyrėjai 2022 m. pranešė, kad LGE išliko vaikams iki aštuonių mėnesių po vakcinacijos. Vėliau tais pačiais metais JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centras (CDC) teigė, kad daugiau nei pusei iš 151 pacientų, kuriems buvo atliktas tolesnis vaizdavimas, liko LGE, kuris buvo apibūdintas kaip "rodantis miokardo randus".

CDC turi ilgesnio laikotarpio duomenų apie pacientus, kaip sausio mėn. patvirtino agentūra laikraščiui "The Epoch Times", tačiau dar nepaskelbė kito dokumento, kuriame būtų aprašyti šie duomenys. CDC, kuri neįspėjo visuomenės apie povakcininio miokardito riziką, atsisakė komentuoti naujus Australijos ir Kanados dokumentus.

Honkongo mokslininkai 2023 m. pranešė nustatę, kad maždaug pusei iš 40 pacientų, kuriems praėjus keliems mėnesiams po skiepijimo buvo atliktas kontrolinis MRT, buvo nustatytas LGE.

Simptomai išliko ir kai kuriems pacientams, sergantiems povakcininiu miokarditu.

CDC, aprašydamas preliminarius atnaujintus ilgesnio laikotarpio tyrimo rezultatus, 2023 m. pradžioje teigė, kad buvo pacientų, kuriems simptomai vis dar pasireiškė praėjus daugiau nei vieneriems metams po skiepo. Australijos mokslininkai 2023 m. pabaigoje teigė, kad daugumai pacientų, kuriuos jie stebėjo, simptomai išliko mažiausiai šešis mėnesius po skiepo. O kai kurie pacientai "The Epoch Times" taip pat pasakojo, kad praėjus keleriems metams po skiepijimo turi išliekančių sveikatos problemų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą