2017-11-30

Makronas marokietei: „mes negalime priimti visą pasaulio skurdą. Jums teks grįžti į savo šalį.“ Video


Prancūzijos prezidentas Manuelis Makronas lapkričio 28 dieną dalyvavo labdaros organizacijos Les Restos du Coeur (Širdies restoranai) valgyklos vargšams Paryžiaus X apylinkėje atidaryme. Jam išeinant, prie Makrono priėjo rajono gyventojai, kur gyvena pagrinde imigrantai. Jauna marokietė su skarele ant galvos paklausė dėl suteikimo jai prieglobsčio Prancūzijoje. Prezidentas ryžtingai atsisakė, pranešė portalas „20minutes.fr”.



Portalo duomenimis, Makronas pasakė moteriai, kad „Prancūzija yra kilni ir atvira, bet „negali priimti viso pasaulio skurdą“.

„Prancūzija negali priimti visų, kas atvyksta čia su studentų vizomis ar komercijos tikslais, o po to pasilieka. Jūsų neapgaudinėsiu. Jūs turite sugrįžti į savo šalį. Aš jums sakau tai visai atvirai – pasakė Prancūzijos prezidentas ir pažymėjo, kad „mes negalime išduoti dokumentus visiems, kas jų neturi“.

„Ką aš tuomet darysiu su tais, kurie jau yra Prancūzijoje ir negali rasti darbo?“ - paklausė Makronas ir paaiškino moteriai, kad „jai negresia joks pavojus Maroke“.

„Mes turime ginti tuos, kas silpni ir kuriems gresia pavojus jų šalyje. Maroko – tai saugi šalis. Jums ten niekas negresia. Jūs turite grįžti namo“ – pasakė Makronas.

Į marokietės argumentą, kad jos tėvai gyvena Prancūzijoje ir yra ligoti, jis atsakė:
„Jūs galite juos lankyti reguliariai, jei norite. Jeigu jie čia, mes juos, žinoma, gydysime. Tai Prancūzijos įstatymas. Tai labai kilnu iš mūsų pusės.“

Šaltinis:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą