2018-01-28

Feikinė siaurovizija vakar pranešė, kad perrinktas Čekijos prezidentas Milošas Zemanas „geria alkoholį ir rūko“


Čekijos prezidentas Milošas Zemanas ir toliau užims šias pareigas. Antrame prezidento rinkimų ture jis surinko 51,36% rinkėjų balsų, jo varžovas Jirži Dragoš – 48,63%. Šiuos galutinius rinkimų rezultatus paskelbė Čekijos statistikos valdyba. Už Zemaną balsavo 2,85 milijonai piliečių, o už Dragošą 2,7 milijonai. Rinkimuose dalyvavo 66,6% iš beveik 8,5 milijonų registruotų rinkėjų.



Po pergalės Zemanas Čekijos televizijai pasakė, kad prieš penkis metus už jį balsavo mažesnis rinkėjų skaičius. „Taip, kad aš einu sekantiems penkiems metams su stipresniu mandatu ir pažadu nenuvilti Čekijos Respublikos piliečių“, — pabrėžė jis.

Dragošas, savo ruožtu, pareiškė, kad jo rinkimų rezultatą negalima vadinti pralaimėjimu. Nepaisant to jis pripažino savo pralaimėjimą ir pasveikino savo varžovą su pergale.

„Aš didžiuojuosi tuo, kad mes savo dalyvavimu rinkimuose sukėlėme didelę bangą energijos. Įsitikinęs, kad ši energija nedings", — pažymėjo buvęs Čekijos mokslų Akademijos prezidentas.
Milošo Zemano inauguracija įvyks Prahos pilyje 2018 metų kovo 8 dieną.

Čekijos prezidentas Milošas Zemanas Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje (2016 metų rugsėjo 21 dieną) sukritikavo tarptautinę bendruomenę dėl veiksmų trūkumo kovojant su tarptautiniu terorizmu. Zemenas ragino imtis karinių veiksmų prieš teroristus ir paragino, inter alia, aktyvuoti JT Chartiją, kurioje numatoma, pasiremiant 47 JT Saugumo tarybos straipsniu, sukurti bendrą SNO šalių dalyvių štabą.

Milošas Zemanas atkreipė dėmesį, kad prieš keletą metų nuo terorizmo buvo nukentėjusios šešios valstybės, o dabar nuo jo kenčia net 35. Jis pasakė: „Lygiai prieš metus čia, SNO generalinėje asamblėjoje, aš kviečiau sustiprinti antiteroristinę kovą. Ir būtent per praeitus metus įvyko teroro aktai Paryžiuje, Briuselyje, Stambule, Orlando, Miunchene, Nicoje, Niujorke.“

Zemanas pareikalavo karinės intervencijos, kuri būtų sutelkta į teroristinių komandines organizacijų struktūras, o ne į šalių okupavimą, kuris praeityje parodė, kad yra neteisingas kelias. Šiame kontekste prezidentas paminėjo sausumos operacijas Irake, Sirijoje ir Libijoje.

„Mums nereikalingos masyvios antiteroristinės operacijos, nes mes jau turime liūdną patirtį Irake, Sirijoje ir Libijoje. Mes ten sugebėjome sunaikinti, bet nesugebėjome nieko pastatyti. Nereikia okupuoti teritorijų. Mes turime pulti smegenis, o ne kūną“, pabrėžė Zemanas.

2017 metais Milošas Zemanas (Milos Zeman) patarė čekams ginkluotis ir ruoštis „super holokaustui“, kurį Europos valstybėse nori surengti musulmonų teroristai. Zemanas kategoriškai pasisakė prieš „pabėgėlių“ musulmonų priėmimą į Čekiją.

Zemanas yra vienas iš nedaugelio ES lyderių palaikiusių Donaldą Trampą. Jis palaikė JAV ambasados perkėlimą į Jeruzalę, Izraelio teisę čia turėti sostinę. Zemanas prieš eurą ir Europos sąjungą, ptrieš sankcijas Rusijai. Prieš prezidento rinkimus jis lankėsi Maskvoje ir pas Vladimirą Putiną prašė netaikyti Čekijai jos prekių embargo, nes Čekijos ekonomika patiria didelius nuostolius nuo ES Rusijai taikomų sankcijų po Krymo prijungimo.

Feikinė siaurovizija vakar pranešė, kad Milošas Zemanas „geria alkoholį ir rūko.“




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą