2018-01-27

LRT formuojamas iškreiptas Lietuvos ir pasaulio vaizdas, transliuojamos “fake news”



Ar Lietuvos visuomenei reikalinga tokia visuomeninė televizija, kurios apsivogęs ir prasigėręs generalinis direktorius ir jo suformuota biudžeto vagių gauja tyčiojasi iš Lietuvos žiūrovų, pateikia tendencingą, Lietuvos valstybės ir piliečių interesus neatitinkančią informaciją, kuri skatina emigraciją, kuri Lietuvos gyventojus vaizduoja, kaip visiškus imbicilus, kuri tendencingai juodina JAV prezidentą Donaldą Trampą, kitus ES valstybių vadovus, kuri tapo tipišku „fake news“ šaltiniu, globalizmo ir liberalizmo ruporu?


Kas man gali pasakyti, koks yra laidos „migrantai“ tikslas? Aš manau, kad šios laidos tikslas – skatinti emigraciją.

O koks tikslas laidos „klausimėlis“? Man atrodo, kad jos tikslas yra parodyti, kokie debilai yra Lietuvos piliečiai.

Sausio 27 dieną vyksta Čekijos prezidento rinkimų antrasis turas, kuriame varžosi veikiantis šios valstybės prezidentas Milošas Zemanas su liberalu ir globalistu Jirži Drahošu. Pastarasis LTV žiniose buvo visaip liaupsinamas, o apie Milošą Zemana – nei vieno gero žodžio, nors pirmame prezidento rinkimų ture Zemanas lenkė savo konkurentą 18% rinkėjų balsų. LRT užėmė globalistų ir liberalų poziciją, kuriems Višegrado šalių grupė yra rakštis, nes priešinasi tautų ir valstybių naikinimui, nekontroliuojamai musulmonų migracijai iš Afrikos ir Azijos, gina savo valstybių piliečius nuo islamo terorizmo grėsmių.


Panaši LRT pozicija ir komentuojant Davoso ekonomikos forumą, kuris ženklina globalizmo epochos pabaigą ir grįžimą prie nacionalinių interesų gynimo politikos. Šios politikos reiškėju yra Donaldas Trampas. LRT nuolatos kritiškai vertina Donaldo Trampo vykdomą politiką. Kam tarnauja LRT? Rinkimus JAV pralaimėjusiems demokratams, o gal mafijoziui Džordžui Sorošui?

Kunigas R.Grigas apie visuomeninio transliuotojo veiklą prieš kelias dienas pasakė:

2018 sausio 21 d. „Panorama“ vieną iš nedaugelio kartų greta protesto prieš Donaldą Trampą mitingo parodė ir jį palaikantį mitingą. Bet, kaip visada pagal „sistemos ideologijos“ papročius – santykiu maždaug 5 min. protestuojantiems kairiesiems (su eile jų pasisakymų, interviu) – ir 0,5 min. Trumpą remiantiems dešiniesiems (nė vieno jų atstovo pasisakymo). Ir taip visada. Nuolat transliuojamos tv žinios apie Lenkijos kairiųjų demonstracijas už „teisę“ į abortus, prieš vyriausybės vykdomą teismų reformą. Ir neteko matyti reportažų su Lenkijos tautininkų, krikščionių politiką palaikančiais renginiais. Ar tai reiškia, kad tokie Lenkijoje nevyksta? Ar labiau tai, kad pasirinkimas, kokią žinią, kokiu rakursu ir kiek laiko transliuoti priklauso nuo vyraujančios – leftistinės – ideologijos atrankos „sietelio“?

O kaip tada su objektyviu informacijos pateikimu ir žurnalistikos principu pateikti skirtingas nuomones?..

Kaip nuolatinis LRT žinių laidų žiūrovas, pageidaučiau tolygaus ir neutralaus informacijos pateikimo, nei tiesiogiai, nei tarp eilučių „nepadedant“ žiūrovui suprasti, kuri nuomonė ar pozicija „teisinga“ ar „neteisinga“. Kitaip informacija pamažu tampa indoktrinacija. Palikite informacijos vartotojams patiems nuspręsti, kokia idėjinė kryptis, politinė laikysena ar viešieji asmenys jiems priimtinesni. Labai nesinorėtų, kad nejučia sugrįžtų mano kartai dar pažįstamas žinių pateikimo metodas „viena partija (ideologija), viena tiesa“.

Ar mums reikalinga tokia „fake news“ televizija? Nereikalinga.

Ar mums reikalingas alkoholikas ir vagis generalinio direktoriaus kėdėje? Ne! Vagis turi sėdėti kalėjime. 

Respublikoje rašoma: „Gyvenimas šalyje nenumaldomai gerėja, todėl LRT taryba nutarė padidinti algą generalinio direktoriaus pavaduotojui Rimvydui Paleckiui. Tik nesugalvokite piktintis. Alga pavaduotojui padidinta todėl, kad didėjo ir direktoriui. Skydinėje visi turi būti lygūs.“

Šios LRT vagių gaujos „vercho“ pavaduotojui paskirta 3629 eurų per mėnesį alga!

Panaudotas dienraščio „Respublika“ koliažas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą