2018-01-05

Pabėgėliai tiesiog sunaikino vokietės pensininkės jiems išnuomotus du butus: nuostolis 150 tūkstančių eurų


Vokiečių portale merkur.de aprašomas 70-metės Kristen Šefler (Schäffler) iš Schliersee (Bavarija) nekilnojamojo turto nuomos pabėgėliams istorija.


Kristen Šefer paveldėjo 1902 metais statytą nedidelį viešbutį. Jame gyveno penkios šeimininkų kartos. Moteris čia užaugino tris savo vaikus. Jos mama gyveno antrame aukšte ir numirė turėdama 93 metus 2012 metais. Po mamos mirties Šefer kapitaliai suremontavo du butus, įrengė naują šildymo sistemą, gaisrui atsparias duris, pilnai apstatė butus baldais.

2012 metais moteris nutarė išnuomoti du savo butus apgyvendinti prieglobsčio prašytojams. Tam ji pasirašė sutartį su rajono administracija. Bet po šio akto pasirašymo labdaringa moteris patyrė didžiulius materialinius nuostolius ir štai jau dveji metai reikalauja iš valdžios kompensuoti jai 150000 eurų nuostolius. Butai buvo užlieti, sienos supelijo, buvo sudaužyti baldai ir interjero elementai, sulaužyta santechnika, buvo nežmoniškai apteršti ir dvokė.

Jau iš pat pradžių nuomininkai pabėgėliai elgėsi įžūliai ir iššaukiančiai. Jie tarpusavyje pykosi ir mušėsi, butuose visada buvo baisi betvarkė ir šlykštus kvapas. Moterys džiovino išskalbtus išskalbtus drabužius tiktai butuose ir niekada neatidarydavo langų ir nevėdindavo. Apie butų valymą nėra nei kalbos. Šeimininkė mėgino prašyti pabėgėlius tvarkyti butus, bet šie jai pareiškė, kad nuomotoja gauna pakankamai pinigų ir jie neprivalo nieko daryti.

Per du su puse metų pensininkė parašė į policiją ir rajono administracijai 90 skundų dėl nuomininkų. Bet reakcijos nebuvo. Galiausiai 2015 metais ji nebeišlaikė ir prieš laiką nutraukė sutartį, pabėgėlius iškraustė. Nuo to laiko moteris liko viena su savo dviem tiesiog sunaikintais butais, kurių niekam nebegali išnuomoti.

Nepaisant to valdžia neskuba kompensuoti moteriai nuostolių.

„Sugniuždyta 70-metė rodo į sieną svečių kambaryje, kur už nudraskytų tapetų matyti tamsios pelėsių dėmės.“ - rašoma merkur.de.

Moteris dirbo bendruomenės valdininke, dabar ji invalidė ir iš savo nedidelės pensijos negali suremontuoti suniokotų būstų, o dėl mažų pajamų negauna banko kredito.

„Aš negavau nei cento“, - sako nelaiminga moteris.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą