2019-09-08

AfD skambina pavojaus varpais: 2015 metų pabėgėlių krizės scenarijus kartojasi


AfD frakcijos Bundestage pirmininkas Aleksandras Gauland perspėja, kad nelegalių migrantų antplūdis, koks buvo 2015 metais, gali pasikartoti. Jo nuomone, ES turi nedelsiant veikti ir, pagaliau, užtikrinti savo išorės sienų saugumą, kad daugiau niekas negalėtų be vizos patekti į Europą. Didžiausią nerimą jam kelia Turkijos prezidento Redžepo Tajipo Erdogano prieš kelias dienas nuskambėjęs grasinimas atidaryti šios valstybės sienas ir išleisti į Europą čia esančius migrantus.

Gauland rašo:

„Augantis atvykstančių iš Turkijos į Graikiją pabėgėlių skaičius parodo, apie ką mes visuomet perspėdavome: pabėgėlių krizė nesibaigia, mums gresia pabėgėlių per Balkanų maršrutą srovių perskirstymas. Todėl, kad vis daugiau žmonių dabar nori patekti į Graikiją, suprantama: Vokietiją. Todėl ES privalo, pagaliau, veikti ir efektyviai ginti savo išorines sienas, kad niekas daugiau negalėtų nesankcionuotai patekti į Europą. Kol tai neįvyks, ir pabėgėliai be kliūčių galės atvažiuoti į Vokietiją, mes turime uždaryti mūsų sienas ir atsisakyti prieglobsčio prašytojų iš saugių trečiųjų šalių. 2015 metai negali pasikartoti. Nauja krizė taip pat parodo, kad ES negali daugiau pasikliauti Erdoganu ir pabėgėlių klausimu negali nuo jo priklausyti. Europa privalo, pagaliau, būti pajėgi savo jėgomis pasipriešinti naujai pabėgėlių bangai“.



Aleksandras Gaulant pažymėjo, kad „Signalas, kurį Graikijos vyriausybė siunčia, perkeldama migrantus į kontinentą, yra fatalinis. Tai parodo visiems norintiems migrantams, kad, matomai, verta iš naujo pradėti kelionę su tikslu patekti į Šiaurės-Vakarų Europą, pirmiausiai į Vokietiją.“

Gauland nurodė, kad „sandoris ES-Turkija iš pat pradžių buvo neteisinga konstrukcija ir Merkel vyriausybės šviesos granata“, o „po to, kai milijardai mokesčių mokėtojų pinigų ėmė tekėti į Turkiją, laikinai ten sulaikyti migrantai dabar sugrįžta į Europą.“

Gauland mano, kad sienas reikia saugoti „Australijos pavyzdžiu“, o „pabėgėlių laiveliai nedelsiant turi būti sustabdyti iki patenkant jiems į europinius vandenis ir nedelsiant nukreipti atgal į išvykimo vietą. Tai liečia Egėjo jūrą taip pat, kaip ir centrinės Viduržemio jūros maršrutą iš Libijos į Italiją.“

Gauland nuomone, Vokietija privalo ginti savo sienas, kol ES nepavyksta apginti savo išorės sienų.



Į Italiją atvyksta 15000 nelegalių imigrantų Balkanų maršrutu

Vakar Italijos dienraštis Il Giornale pranešė, kad greičiausiai į Italiją veržiasi 15000 nelegalių migrantų Balkanų maršrutu.

Il Giornale pažymi, kad jeigu Italijoje bus demontuotas Salvini priimtas saugumo dekretas, nelegalūs migrantai iš Bosnijos ateis į Italiją. Partija Lyga reikalavo išilgai Italijos pasienio Balkanuose pastatyti 243 kilometrų sieną su Slovėnija, kad sustabdyti migracijos srautą.

Manoma, kad po Briuselio organizuoto Italijos vyriausybės pakeitimo Matteo Salvini planai gali likti nerealizuoti. Į valdžia sugrįžusi pro-migracinė Demokratų partija, kurios valdymo metais į šalį atvykdavo po 200000 nelegalų, gali atšaukti Salvini iniciatyva priimtus saugumo dekretus.

Pasienio regiono Friuli-Venezia Giulia gubenatorius Massimiliano Fedriga interviu laikraščiui La Stampa pažymėjo, kad dabar „Romoje yra Sorošo draugai“, bet jis, išrinktas 47 procentų regiono rinkėjų balsais, jiems nepasiduos.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą