2019-09-11

Baltarusiai stato paminklus LDK kunigaikščiams, o galimai Rusijos įtakos agentas Šimašius Tautai draudžia Lietuvos sostinėje statyti Vytį!


Jau kelios savaitės visa Rusijos spauda giria Vilniaus merą Remigijų Šimašių, kad šis pagaliau „vyriškai“ susidorojo su visais lietuviškais antisovietininkais-buržuaziniais nacionalistais, fašistais, gal net baisesniais už patį Hitlerį, prieškarinį Rusijos draugą. Tuoj tuoj ateis žinia, kad Remigijus Šimašius apdovanotas kokių nors aukščiausiu Rusijos ordinu už išskirtinius nuopelnus. Jis to vertas, nes darbuojasi jau keli metai trindamas Lietuvos istoriją. Vien ko verta jo kova prieš Vytį!

Šitos lietuvių tautos fekalijos „nuopelnai“ Rusijai, o dabar dar ir „holokausto industrijai“, išties didelį. Taip išsityčioti iš lietuvių tautos nedrįsdavo joks sovietinis partijos sekretorius: nei pirmasis, nei antrasis.


O tuo tarpu baltarusiai stato paminklus lietuviams


Deutsche Welle rugsėjo 7 dieną aprašė Lydoje (Baltarusija) įvykusią šventę. Straipsnyje „Paminklas kunigaikščiui Gediminui: LDK tampa brendu Baltarusijoje?“ rašoma:

Į Lydą pagaliau sugrįžo jos šeimininkas“, - šie žodžiai nuskambėjo šeštadienį, rugsėjo 7, baltarusių mieste Lyda oficialioje ceremonijoje atidarymo paminklo didžiajam kunigaikščiui Gediminui, valdžiusiam Didžiąją Lietuvos kunigaikštystę (LDK) XIV amžiuje. 6-metrų skulptūra užėmė aikštelę prieš Lydos pylį: Gediminas skaitomas jos įkūrėju.“ 

Pažymima, kad Gediminias pavaizduotas su karūna.

DW nurodo, kad tai ne pirmas paminklas Baltarusijoje, skirtas žymiems LDK veikėjams. Vitebske pastatyta paminklas kunigaikščiui Algirdui, Gardino srityje – Vytautui, Naugarduke ruošiamasi statyti paminklą karaliui Mindaugui.



Atidarymo ceremonijoje „greta oficialių vėliavų buvo ir Vytis – istorinis simbolis pirmų Baltarusijos nepriklausomybės metų.“


Ko mes delsiame, ko neišvarome lauk Lietuvos priešo iš Vilniaus savivaldybės, neįkišame jo į surūdijusį vamzdį prie Neries? Juk tas vamzdis kaip tik jam. Pagaliau šitas kanalizacijos vamzdis būtų užpildytas jam prilygstančia fekalija.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą