2019-09-30

Parlamento rinkimai Austrijoje: ar pavyks sukurti antiimigracinę koaliciją?


Vakar Austrijoje įvyko pirmalaikiai parlamento rinkimai. Juose, preliminariais duomenimis, partijos išsidėstė taip (rinkėjų procentas/ vietų parlamente): OVP - 38,35/73; SPO - 21,54/41; FPO - 17,25/32; Grune - 12,35/23; Neos - 7,36/14.

Realiausia valdančioji koalicija yra tarp Austrijos liaudies partijos (OVP), pirmininkas Sebastianas Kurz, ir Austrijos laisvės partija (FPO), pirmininkas Norbertas Hoferis, tačiau šis pasakė, kad partija pasiekusi ženkliai blogesnius rezultatus, nei per 2017 metų rinkimus (– 8,72%), trauksis į opoziciją.



Galima antimigracinė OVO, FPO ir Neos koalicija. Šių partijų lyderiai Sebastianas Kutz, Norbertas Hoferis ir  Pamela Rendi-Vagner.


Austrijos laisvės partijos koalicija su žaliaisiais globalistais tikėtina, tačiau šios partijos užima skirtingas pozicijas migracijos ir trečiojo pasaulio valstybių klausimu. Žalieji pasisako už nekontroliuojamą imigraciją, tuo tarpu Sebastianas Kurz yra griežtos antimigracinės politikos šalininkas, jis ne kartą yra sakęs, kad visus Afrikos ir Azijos migrantus reikia grąžinti į gimtinę, jis pasisakė prieš dalyvavimą Globalios migracijos pakte ir nelegalų iš Afrikos dalybas pagal kvotas.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą