2018-05-13

Orbanas: ES turi atsisakyti Jungtinių Europos Valstybių standarto


Viktoras Orbanas, kuris trečią kartą buvo inauguruotas Vengrijos premjeru, pažymėjo, kad jo šalis sėkmingai įgyvendino krikščionišką demokratiją, kuri yra laisvės garantas.

Savo inauguracinėje kalboje Orbanas pasakė: „Sąjunga turi funkcionuoti kaip laisvų nacijų sąjunga ir atsisakyti nuo Jungtinių Europos Valstybių košmaro“.

Jo žodžiais, Vengrija atmetė liberalios demokratijos laivo katastrofą, įvykusią 21-me amžiuje, ir puoselėja krikščioniškas vertybes, kurios garantuoja žmonių laisvę ir žmonių saugumą, puoselėja tradicinį vieno vyro ir vienos moters šeimos modelį, pažaboja antisemitizmą ir suteikia ekonomikos augimo galimybę. Vengrai nori vyriausybės, kuri verta jų ateities. Orbanas pažadėjo tarnauti visiems vengrams, o ne tik balsavusiems už jį dviem trečdaliams rinkėjų.



Orbanas pasakė: „mes pastatysime 21-jo amžiaus krikščionių demokratiją, o ne rekonstruosim liberalią demokratiją“.

Austrų dienraščiui Krone Orbanas dėl Europos „liberalios“ demokratijos pasakė: „Mes privalome kalbėti viešai apie tai, ką mes norime padaryti su nacija, bet negalime to daryti paslapčia: „liberalios demokratijos era pasibaigė, pasakė jis ir pareiškė: „mes norim krikščioniškos demokratijos, nes mes esame krikščionys demokratai“.

„Vietoj to, kad bandyti įtvirtinti „liberalią“ demokratiją, kuri užstrigo, mes pastatysime 21 amžiaus krikščionių demokratiją, kuri garantuoja žmogaus orumą, laisvę ir saugumą, gins lygias vyrų ir moterų teises, tradicinės šeimos modelį, stabdys antisemitizmą, gins mūsų krikščionišką kultūrą ir suteiks galimybes tautos išlikimui ir jos vystymuisi“, - pasakė Orbanas.

Jis išdėstė savo viziją, kad iki 2030 metų Vengrija įeis į penketą Europos valstybių, kurios galės gyventi ir dirbti“.

Kalbėdamas apie ES, kuri nesenai pasiūlė sumažinti fondus toms valstybėms, kurios nepriima „ES vertybių“ tarp kurių yra migracija ir teisė, Orbanas pasakė, kad Vengrija laikysis pozicijos, kad ES turi funkcionuoti kaip suverenių valstybių-nacijų sąjunga.


ES elitos nusiteikusios prieš Orbaną dėl jo priešinimosi masinei imigracijai, kurią organizuoja Dž.Sorošas ir jo NVO, rašoma Breitbart.

Pirmadienį Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas susitiks Varšuvoje su Lenkijos premjeru Motiejumi Moravieckiu ir prezidentu Andžejumi Duda.

Simboliška, kad pirmasis Orbano užsienio vizitas vyks į Vengrijos strateginio partnerio sostinę.
Lenkijoje numatoma tartis dėl būsimo ES biudžeto, regioninio bendradarbiavimo, migracijos politikos, dvišalių Lenkijos-Vengrijos santykių.

Po pergalės į seimo rinkimus Vengrijoje Viktoras Orbanas padėkojo lenkų vadovams, rinkėjams, savanoriams už palaikymą.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą