2018-12-05

Belgijos valdančioji koalicija nepalaiko JTO migracijos pakto


AP agentūra iš Briuselio pranešė, kad Belgijos dešinės-centro valdančioji koalicija kovoja dėl savo išlikimo, kai didžiausia partija-partneris pareiškė, kad nepalaikys JTO Globalio migracijos pakto.

Belgijos premjeras Šarlis Mišelis rugsėjo 1 dieną JTO būstinėje pasakė, kad vyks į Marakešą, Maroką, pasirašyti Globalų migracijos paktą, bet praėjusią savaitę valdančioji partija N-VA pareiškė, kad ji nepalaikys vyriausybės, kuri palaiko šį dokumentą.

Valdančiosios partijos pranešė, kad ji tęs kompromiso paieškas, bet šansų mažėja. Parlamentarai dar vertins ekspertų komentarus, prieš prasidedant deryboms.

Globalus migracijos ir Globalus pabėgėlių paktai turi būti pasirašomi gruodžio 10-11 dienomis Maroke. Juos pasirašyti atsisakė JAV, Australija, Šveicarija, Kinija, Japonija, Pietų Korėja, Izraelis, Vengrija, Austrija, Lenkija, Bulgarija, Slovėnija, Čekija, Danija, Kroatija, Italija. Nors Europos komisija ragina pasirašyti migracijos paktą, didelė ES valstybių grupė jo nepasirašys, nes to nenori jų šalių visuomenės. Ketinančių jį pasirašyti šalių vadovai, tarp jų ir Lietuvos, pamynė demokratiją ir neketina tartis su piliečiais dėl šių mirtinai pavojingų valstybių suverenitetams paktų.

Pabėgėlių pakto rėmuose JTO ketina paskirstyti 60 milijonų pabėgėlių pagal perskirstymų programoje suderintas kvotas. JTO turi ir tolimesnę migrantų paskirstymo viziją, šalių "absorbcines galimybes", pagal kurią vien tik į Lietuvą numatoma perkelti virš 61,6 milijonų migrantų.

Vakar Lietuvos seimas pasmerkė Lietuvos valstybę pražūčiai

Gruodžio 4 dieną Seimas priėmė rezoliuciją, palaikančią Globalų migracijos paktą. Migracijos sutarties tekstas net nebuvo išverstas į Lietuvių kalbą. o grupė nusikaltėlių, kurie teikė šią rezoliuciją, melavo apie jos nuostatas. Ši parlamentarų-nusikaltėlių gauja net nepaminėjo, kad greta Globalaus migracijos pakto bus pasirašomas ir kitas pražūtingas Lietuvai dokumentas - Globalus pabėgėlių paktas.

Globalaus migracijos pakto tekstą galima perskaityti čia:

Globalaus pabėgėlių pakto tekstą galima perskaityti čia:


Nuorodos:









Komentarų nėra:

Rašyti komentarą