2018-12-01

Viktoras Orbanas: JTO migracijos paktas – neteisingas dokumentas


Lapkričio 30 dieną Pragoje Čekijos premjeras Andrejus Babiš susitiko su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu.

Vengrijos portalas „magyarhirlap“ pažymi, kad Čekijos ir Vengrijos santykiai pastaraisiais metais pakylo į „naują lygmenį.“ Po premjerų susitikimo įvyko jų spaudos konferencija.

Premjerų nuomone, JTO migracijos sutartis ne mažins, o tik „stimuliuos nelegalią migraciją“.


Viktoro Orbano nuomone, valdžia neturi šį klausimą „spręsti už tautą, jos neatsiklaususi, bet Europoje šiandien žmonėms neleidžia pasakyti savo nuomonę ir neatsižvelgia į nuotaikas“.

„Centrinėje Europoje, tačiau, mes norime likti demokratais“, - pareiškė Orbanas ir pabrėžė, kad politines demokratinės sistemos yra tikrinamos migracija.

Orbanas pažymėjo, kad JTO Globalios migracijos pakto trūkumu yra rizika, kuri kyla šalių vadovams jį ketinantiems pasirašyti. Šis dokumentas „ne sumažins, bet stimuliuos nelegalią imigraciją“. Visais konkrečiais atvejais vyks reguliarūs teismo procesai.

Viktoras Orbanas pasakė, kad „masinės migracijos klausimus dėl jų svarbos neverta spręsti nedalyvaujant tautoms, neatsiklausiant, bet šiandien Europoje žmonės neturi galimybės pasakyti savo nuomonę, o politika tampa elitarine“.

„Čia, Centrinėje Europoje, mes norime išlikti demokratais, mes nepriimame sprendimų, kurie prieštarauja visų žmonių valiai. Migracija yra politinės sistemos demokratinio charakterio išbandymas“, - pareiškė Vengrijos premjeras.

Orbanas pažymėjo, kas vengrijos-čekijos santykiai pakilo į „naują lygmenį“. Ypač tai liečia gynybos ir pramonės sritis.

Šalys pasisakė apie būtinybę greitojo geležinkelio linijos, kuri sujungtų Višegrado šalių sostines: Budapeštą, Pragą, Bratislavą ir Varšuvą. Vengrijos Pakšo AE statyboje dalyvauja ir Čekijos įmones.

Ši elektrinė patenkins abiejų šalių elektros energijos paklausą.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą