2019-07-01

Skandalas: IKEA atleido darbuotoją už jo atsisakymą dalyvauti LGBT renginyje


Lenkijoje jau kelios dienos netyla skandalas. Šios šalies teisingumo ministerija sureagavo į IKEA darbuotojo atleidimą dėl jo atsisakymo dalyvauti LGBT palaikymo akcijoje.

Vyras savo atsisakymą grindė tikėjimu, citavo Senąjį ir Naująjį Testamentą. Viceministras Marcin Romanovski (Marcin Romanowski) birželio 30 dieną specialiame pranešime parašė, kad jis su susirūpinimu reagavo prekybinio tinklo IKEA veiksmus.



„Atleidimą darbuotojo dėl jo požiūrio į akciją, propaguojančią LGBT ideologiją, aš vertinu kaip diskriminaciją, sąžinės ir tikėjimo laisvės pažeidimą“, - parašė Marcin Romanovski. Jis taip pat pabrėžė, kad LGBT propaganda neįeina į darbuotojo pareigų sferą, ir kad pagal Lenkijos Konstituciją ir baudžiamąjį kodeksą, piliečio negalima versti palaikyti veiksmus, kurie prieštarauja jo sąžinei ir išpažįstamai religijai..

Ministro pavaduotojas taip pat pareiškė, kad prokuratūra sulaukė informacijos apie kitus IKEA darbuotojus, kurie pareiškė apie pažeidimą jų teisių dėl primetimo jiems pažiūrų, prieštaraujančių jų sąžinei ir išpažįstamai religijai.

Romanovski priminė, kad Generalinis prokuroras Zbignev Ziobro „davė komandą, kad inicijuoti patikrinimą ryšium su tais skandalingais įvykiais, rodančiais galimybę diskriminacijos, darbo teisės pažeidimo, o taip pat normų, ginančius sąžinės ir religijos laisvę“.

IKEA atleistą darbuotoją palaikė gamyklos profsąjunga „Solidarumas“, nepaisant to, kad jis nėra šios profsąjungos narys.

IKEA atleistas vyras, vardu Tomas, laikraščiui „Nasz Dziennik“ (Mūsų laikraštis) pasakė, kad „virš trijų metų darbo IKEA, niekas man nesiskundė, kad aš ko negerbiu, diskriminuoju“.

Vyras priminė, kad konfliktas su IKEA prasidėjo nuo to, kad jis interneto forume pateikė citatą iš Šventojo rašto, kad „lytiniai aktai tarp dviejų vyrų, tai šlykštu.“

IKEA išsiuntinėjo darbuotojams LGBT propaguojantį tekstą, kurio pavadinimas - „Dalyvavimas LGBT+ - tai kiekvieno iš mūsų pareiga“.

Šitas tekstas buvo, kaip instrukcija, pilnai prieštaraujanti mano katalikiškoms vertybėms“, - pasakė Tomas ir pažymėjo: (...) „iš karto po to, kai įvyko „diena prieš diskriminaciją“, mane už mano pažiūras pašalino iš darbo“.

„Aš turėjau sutartį dėl baldų pardavimo, o atsirado straipsnis, kad LGBT vertybių diegimas – yra pareiga“, - pasakė Tomas. Jis prieš švedų korporaciją padavė į teismą. Ieškinyje vyras reikalauja grąžinti į darbą ir padengti jo nuostolius, išmokėti kompensaciją už jo diskriminaciją.



Jei jis gaus kompensaciją, skirs ją įkurti fondą „Teisė į gyvybę“.

Nuoroda:






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą