2019-07-23

Naujas imigracijos iššūkis Lietuvai – prieglobsčio prašantys tadžikai


Lietuva – kaip nuogas vaikas, kuris bėga į nekontroliuojamos imigracijos dilgėlyną. Mūsų kolonijinis seimas migracijos įstatymą patvarkė pagal metropolijos įsakymus taip, kad dabar kiekvienas svieto perėjūnas, nepaisant to, kad atvyksta iš saugios šalies, gali prašytis politinio prieglobsčio, čia dykinėti, važiuoti toliau į vakarus, krėsti kitokias valstybei brangiai kainuojančias šunybes. Seimo nario Rimanto Dagio duomenimis, kiekvienas pabėgėlis Lietuvai per mėnesį kainuoja 1000 eurų. Be to, jų gydymo išlaidos gula ant mūsų visų pečių. Per kiekvieną apsilankymą Vilniaus Antakalnio poliklinikoje aš matau mūsų sąskaita besigydančius „pabėgėlius“, kuriems, skirtingai negu lietuviams, nereikia laukti mėnesių mėnesius, kad patekti pas gydytoją.


Praėjusią savaitę Helsinkyje vykusiame ES pasitarime migracijos klausimais, Italijos vidaus reikalų ministras Matteo Salvini pareikalavo sukurti sąrašą valstybių, iš kurių atvykstančiųjų prašymai būtų automatiškai atmetami. Siūlymas nesulaukė Vokietijos ir Prancūzijos vidaus reikalų ministrų pritarimo.



Aš abejoju, kad mūsų atstovas Helsinkyje pasisakė už tokios ydingos tvarkos panaikinimą. Valdant Grybauskaitei, viskas buvo daroma taip, kad nepaisant valstybės interesų pataikauti Briuselio globalistams, tikintis mūsų poniai gauti šiltą vietą Briuselyje.

Jau pernai ženkliai padaugėjo „pabėgėlių“ iš buvusių TSRS respublikų. Per antrą 2018 metų pusmetį Lietuvoje prieglobsčio pasiprašė 20 Tadžikijos piliečių, o per pirmą šių metų pusmetį – 66! Jų skaičius išaugo 3 kartus. Tadžikams ėmė talkinti Lietuvos advokatai, atradę naują lobimo šaltinį.

Tadžikijoje nevyksta joks karas, tiesiog žmonės ieško geresnio gyvenimo, arba nori veltui remontuoti dantis, gauti kitas nemokamas sveikatos paslaugas. Duomenis apie pastarųjų metų prieglobsčio prašytojus pateikiamos lentelėje. Migracijos suvestines aš jau metai laiko pateikinėju savo bloge www.lebionka.blogspot.com.


Mano užfiksuota scena: šių metų birželio 4 d. ( 11 val.) grupė islamistų žygiuoja Antakalnio gatve ties Antakalnio poliklinika.

    "Dabar vien tiktai Maskvoje ir jos srityje dirba mažiausiai milijonas tadžikų“, - 2017 metais pasakė organizacijos „Tadžikų darbo migrantai“ vadovas Karomatas Šariipovas.
Per metus į Lietuvą atvyko prieglobsčio prašytojų

Eil.Nr. Šalis Atvyko 2018 m. per 2 pusmetį
Atvyko 2019 m. per 1 pusmetį


1 Albanija 4

2 Armėnija 1 1
3 Sirija 1

4 Sirija 14 5
5 Azerbaidžanas 7 1
6 Irakas 17

7 Tadžikistanas 20 66
8 Vietnamas 56

9 Baltarusija 3 1
10 Rusija 9 14
11 Afganistanas 3 7
12 Turkija 5

13 Kinija 3

14 Uzbekija

4
15 Egiptas

1




Viso: 66 Viso: 100


Tadžikai-rimta grėsmė Lietuvai


Tadžikai gyvena Tadžikistane ir Afganistane. Tai islamo fundamentalistai sunitai. Nemažai iš jų dalyvavo konflikte Afganistane, priklausė taip vadinamai Islamo Valstybei. Po TSRS sugriuvimo, sparčiai besidauginantys tadžikai, šiuo metu arti 10 milijonų, kai 1951 metais buvo 5 milijonai, neturi darbo namuose, todėl tapo pigia darbo jėga Rusijoje. 2017 metais vien Maskvoje buvo milijonas darbo migrantų iš Tadžikistano. Jie čia atlieka juodžiausius darbus, nes yra žemo išsilavinimo ir nepasižymi intelektu. TSRS laikais vidurinės Azijos gyventojus kariuomenėje pravardžiuodavo „čiurkomis“ dėl jų protinio bukumo. Neuromorfologas Prof.Sergejus Saveljevas Vidurinės Azijos musulmonų protinį atsilikimą aiškina tuo, kad čia moterys kaimo vietovėse maitinasi „atliekomis nuo vyrų stalo“. Gerai maitinamos jos tik tuomet, kai matyti išoriniai nėštumo požymiai. Nepilnavertė mityba pirmomis nėštumo savaitėmis, sąlygoja sulėtėjusį vystymąsi vaisiaus centrinės nervų sistemos, kuri pas embrioną vystosi pirmiausiai.

Tadžikų migracijos priežastis – blogėjanti ekonomikos padėtis Rusijoje

Blogėjanti ekonomikos padėtis Rusijoje privers milijonus tadžikų ir kitų Vidurinės Azijos respublikų gyventojų migruoti į vakarus. Tai lemia per pastaruosius metus kelis kartus nuvertėjęs Rusijos rublis ir šios šalies gyventojų nuskurdimas. Dėl Centrinio banko kredito politikos, Rusijoje neveikia 50 procentų gamybinių pajėgumų, o šalies gyventojai ir įmonės prasiskolinusios bankams.

Net Ekonomikos vystymosi ministras Maksimas Oreškinas, pro-vakarietiškas liberalas, kurio pareiga rūpintis šalies ekonomikos vystymusi, vakar pareiškė, kad Rusijos 2022 metais laukia finansų-ekonomikos krizė.



Televizijos kanalo „Cargrad“ ekonomikos apžvalgininkas Jurijus Pronko mano, kad Rusija neišgyvens net iki 2022 metų! Tai reiškia, kad milijonai Vidurinės Azijos darbo migrantų iš Rusijos, į kurios teritoriją jie patenka dėl bevizio režimo, trauks į vakarus. Pirma stotele daugeliui iš jų taps Lietuva.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą