2019-07-06

Vokiečiai prognozuoja ES griūtį: Europa bus sunaikinta, o senas kontinentas bus taip pat arti karo, kaip prieš dešimtmečius


Vokietijos DAX korporacijos (30 stambiausių Vokietijos korporacijų) planuoja darbuotojų atleidimus ir skundžiasi užsakymų sumažėjimu, šiandien rašoma vokiečių portale MMnews. Ypač paliesta automobilių pramonė. Daroma pesimistinė išvada, kad „Europa bus sunaikinta, o senas kontinentas bus taip pat arti karo, kaip prieš dešimtmečius.


Prognozuojama, kad „burbulas greitai sprogs. Mes susidursime su didele ekonomikos ir finansų krize. Ženklai matomi, tuo tarpu politikos-media kompleksas Berlyne užsiima beprecendente parlamentinės opozicijos (AfD) medžiokle“, o kanclerė Angela Merkel užsiėmusi savo kandidato į EK kėdę sodinimo švente. Tačiau ir čia viskas vyksta ne pagal scenarijų.

Tuo metu BASF atleidžia 6000 žmonių, Bayer ruošiasi atleisti 12.000 darbuotojų. Vokiečiai, persėdę ant dviračių, nepatenkinti Daimler, BMW& Co., nepatenkinti dyzeliniais varikliais, kurie, jų nuomone, nuodija miestų gyvenimą, ir neskuba pirkti naujų automobilių.

Nepaisant to, elektrinių automobilių niekas neperka, dėl labai riboto jų baterijų veikimo laiko. „Elektriniams automobiliams nėra jokios paklausos“, - sako BMW vykdantysis direktorius Klaus Fröhlich. Pasekmė: Audi Vokietijoje planuoja atleisti 10000 darbuotojų, Fordas Europoje nori atleisti 12000 žmonių. BMW, neva, irgi yra atleidimo planų. Pas automobilių dilerius panika. Jie neinvestuoja.

Vokietijos mašinų gamintojų sąjungos prezidentas Carl Martin Welcker pareiškė, ( FAZ, liepos 3), kad tokios krizės jis nebuvo patyręs. Užsakymai bus atšaukti, o pagamintos mašinos – neparduotos. Automobilių kompanijų ir tiekėjų akcijų kainos staigiai krito. Portale minimos neaiškios perspektyvos Media giganto Springer, logistikos gigantų.

Niekas neperka akcijų kompanijų RWE, EON, ThyssenKruppp, Daimler, Fresenius, Lufthansa, Deutsche Bank, BASF, Bayer, Covestro, Infineon ir kitų.

Zalando-nedidelė Amazon kopija, prastesnė už originalą, todėl prognozuojama nesėkmė. Interneto koncernas Rocket Internet, Berlyne pagirtas kaip startuolis, tiesiog sudegino savo akcininkų pinigus.

MMnews rašoma: „Šalyje, kur mes taip gerai ir su malonumu gyvename po blokčein propagandos, nėra vokiško Google, nėra vokiško Amazon ir nėra vokiško Facebook. Vietoj to mes turime energetinį posūkį, kuris, be pačių aukščiausių elektros energijos kainų, nieko neatnešė“.
Vokiški FinTechs (pinigų startuoliai) sudegino milijardą eurų, bet nei vienas startuolis nebuvo sėkmingas.

Amerikos mokėjimų servizas PayPal Berlyne atleidžia 300 darbuotojų. Nokia, kuri norėjo sukurti Google Maps konkurentą Nokia „Here“ patyrė nesėkmę ir atleidžia 300 darbuotojų, daugiausiai Berlyne.

Statybų verslas. Manoma, kad jeigu euro infliacija nebus sustabdyta, statybų verslas žlugs. Žmonės, kurie dabar netenka darbo pirko butus, bedarbystė naikina šias svajones, nors procentinė norma labai maža. Pastaroji finansinio federalinės vyriausybės stabilumo ataskaita nurodo tokias rizikas: kris nekilnojamo turto kainos, prasidės bankų krizė, nes kreditai neturės pakankamo padengimo. Įvestas nuomos kainos apribojimas stiprina kainų kritimą.

Bankai. ECB bazinės procentinės normos tolesnis mažinimas nebeveikia. Pagrindinis „pinigų padirbinėtojas“ Mario Draghi jau apipylė mus pinigais, dabar eilė „prancūzų finansų raganai“ Kristin Lagard, kuri leis prispausdinti dar daugiau pinigų. Tuomet dauguma vokiečių viską praras: namų valdas, santaupas, kurios kainuos tiek, kiek Imperatoriaus karo obligacijos po pirmojo pasaulinio karo, t. y. nulį.

Prognozė. ES bus sugriauta, senasis kontinentas bus taip pat arti karo, kaip prieš dešimtmečius. Per centrinę televiziją toliau koneveikiama AfD, tik niekas jos nežiūri.

Lietuviams pasisekė: keli procentai vagių, prichvatizavusių valstybę, pabėgs į Londoną, o likusieji toliau laimingai gyvens su nuogais užpakaliais, kaip jau gyvena pastaruosius 70 metų. Ko mums jaudintis dėl krizių, pas mus ji niekada nesibaigė.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą