2019-08-11

Salvini Ričardui Girui siūlo visus imigrantus nuskraidinti į Holivudą ir apgyvendinti savo vilose


Aktorius Ričardas Giras NVO „Open Arms“ surengtoje spaudos konferencijoje Lampedūzos saloje pasakė: „politikai mėgina demonizuoti pabėgėlius, mes privalome sustabdyti tai bet kurioje pasaulio dalyje“. „Aš ne italas, atvykau iš JAV, kur egzistuoja panaši situacija su pabėgėliais“. „Aš nesuinteresuotas politika, mano vienintelis tikslas tai padėti žmonėms.“ Giras kritikavo Saugumo Bis įstatymą, kuris įsigaliojo prieš kelias dienas. Aktorius imigrantams atvežė pirmos būtinybės daiktus. 


Po šio Giro pasisakymo nedelsiant sekė Italijos vidaus reikalų ministro Matteo Salvini reakcija. „Ričardas Giras šokiruotas Saugumo Bis įstatymu?“, - pasakė Salvini ir pažymėjo, kad šis „Saugumo Bis įstatymas teigiamai veikia teisėsaugos organų veiklą prieš kontrabandininkus ir nusikaltėlius. Italija jo laukė daugelį metų“. Baigdamas rėžė: „atsižvelgiant į tai, kad dosnus milijonierius rūpinasi dėl „Open Arms“ migrantų likimo, mes dėkojame: gali juos vežtis į Holivudą, su savo privačiu lėktuvu, visus laive esančius žmones ir laikyti savo vilose. Ačiū, Ričardai!“.


Vyriausybės krizė

Rugpjūčio 10 dieną vykusioje televizijos laidoje Matteo Salvini pasakė: „Noriu suteikti italams stabilią ir rimtą vyriausybę ateinantiems 5 metams. Nebus jokių rūmų žaidimų, o tik rinkimai. Tai aš sakau italams“. 

Politinė krizė Italijoje ilgą laiką buvo latentinėje būsenoje, o rugpjūčio 7 dieną perėjo į aktyvią fazę. Matteo Salvini tą dieną informavo premjerą Džiuzepę Konte, kad valdančioji koalicija iširo. Priežastys dvi. Per vienuolika mėnesių partijos „Lyga" populiarumas pakilo nuo 17 iki 38 procentų, o koalicijos partneriu, 5 žvaigždžių partijos, nukrito nuo 32 iki 17 procentų.

„5-žvaigždžių" partija priešinosi visoms partijos „Lyga“ iniciatyvoms, susilaikė balsuojant už saugumo įstatymą, suteikiantį daugiau veikimo laisvės policijai ir užkardantį NVO nelegalų vežimą į Italiją.

Dabar abeji parlamento rūmai turi būti paleisti, o prezidentas turi paskelbti laikinai savo pareigas einančią vyriausybę.

Sabaudia vykusiame mitinge rugpjūčio 7 dieną Salvini pasakė: „Vienuolika mėnesių mes dirbome ties įstatymais, kurie italų gerovei. Bet pastaruosius du-tris mėnesius kažkas sulūžo. Aš informavau Diuzepę Konte, kad vyriausybė neturi parlamento daugumos palaikymo. Ir pasiūliau: eikime iš karto į parlamentą, kad užfiksuoti situaciją ir greitai duosime žodį italams“.


Salvini charizmatiškas lyderis, surenkantis šimtatūkstantinius palaikymo mitingus visoje Italijoje. Prie jo neprilipo net globalistų eilinį kartą prieš ES lyderius panaudota ryšių su Putinu korta.

Salvini sugebėjo įrodyti italams, kad jis supranta jų problemas ir sugeba atrasti jų sprendimo būdus, veiksmingai pasipriešinimas ES vykdomai migracijos politikai. Europos tautų priešai bijo, kad po naujų rinkimų „Lyga“ turės daugumą parlamente ir jiems nepavyks Italijos paversti ES Afrikos nelegalų stovykla.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą