2019-08-06

Švedai ieško prieglobsčio Lenkijoje: „Sunku gyventi miestuose, kuriuose negali išeiti iš namų sutemus“


Lenkijos užsieniečių reikalų valdyba jau užregistravo 2,5 tūkstančio Švedijos piliečių. Kiekvienais metais jų atvyksta po kelis šimtus. Vis daugiau ir daugiau švedų laiko Lenkiją saugia ir patogia valstybe, čia ieško sau vietos po saule.



Prieš dvejus metus politikos apžvalgininkas Peter Imanuelsen paklausė švedų Twitter, į kokią šalį jie norėtų pabėgti? Kurioje šalyje galima būtų gyventi ramiai ir normaliai? Apklausoje dalyvavo 9500 švedų, 67 procentai iš kurių tokia šalimi nurodė Lenkiją.

Pagrindine priežastimi bėgimo iš Švedijos respondentai nurodė šeimos saugumą. Švedai savo šalyje jaučiasi pamiršti ir valstybės išmesti į šalikelę. Ši šalis skęsta migrantų jūroje. Apie Švediją vis dažniau kalba jau ne kaip apie gerovės ir tolerancijos šalį, o kaip apie valstybę apnuodytą smurtų ir nusikalstamumu, kurį atnešė nebaudžiami migrantai musulmonai!

Jerzy Grunwald dienraščiui wPolytice dar 2018 metais yra ne kartą pasakojęs, kad yra vis daugiau signalų, kad iš Švedijos prasidės masinis bėgimas švedų, kurių teisės varžomos pabėgėlių naudai. 

Pasiremdamas interneto lankytojų komentarais Grunwald nurodė, kad Lenkija minima pirmoje vietoje, kaip šalis į kurią bėgama. Jam kelia nerimą, kad į Lenkiją gali pradėti važiuoti ir musulmonai, kurie turi Švedijos pasus, o tai gali destabilizuoti situaciją Lenkijoje. 
„Grėsmė yra ne tik iš vakarų, bet ir iš šiaurės“, - pažymėjo jis ir tęsė: „Aš kalbu tai su pilnu atsakingumu. Aš norėčiau, kad Lenkijos vyriausybė išanalizuotų vizų įvedimo galimybę, kraštiniu atveju, kontrolę Šengeno zonos, tiems, kas iš tikrųjų pas mus atvyksta per Baltijos jūrą. Mes privalome geriau persistengti, negu paskui gailėtis! Gal tai skamba demagogiškai, bet aš praktikas. Aš gyvenau Švedijoje daugelį metų, ir aš suprantu jūsų pasakytus žodžius.“

Maždaug 80 Švedijos miestų yra rajonai praktiškai užgrobti islamistų, kur veikia šariatas, o Švedijos valdžia nieko nedaro. Pati didžiausia Rinkeby Stokholme. Ten nesirodo policija, neatvažiuoja greitoji pagalba, viešpatauja chaosas.
„Sunku gyventi miestuose, kuriuose negali saugiai išeiti iš namų sutemus, vaikai negali žaisti kieme, ir viskas atrodo taip, tarytum šalis yra ant pilietinio karo slenksčio. Aš pavargau nuo to. Irgi planuoju vykti į Lenkiją.“ - papasakojo Patrik Lundin, vienas iš interneto-grupės „Švedai Lenkijoje“ dalyvių.

„Čia situacija vis blogėja, tai pilna katastrofa, vyriausybė nieko nedaro“, - sako Bjorn Hansen.

Švedai dažniausiai renkasi Baltijos pajūrį. Daugelis apsigyvena Krokuvoje ir Varšuvoje.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą