2020-01-14

Žemės drebėjimas Vatikane. Kardinolas Sara atšaukė parašą knygoje su popiežiumi-emeritu Benediktu, kurioje pasisakoma prieš Pranciškaus iniciatyvą dėl celibato


Knygoje „Dal profondo del nostro cuore" (Iš mūsų širdžių gilumos), kurią parašė kartu su kardinolu Robertu Sara, 92-metis popiežius Benediktas XVI gina celibatą. Ekspertai tai vertina kaip kvietimą Pranciškui nelaužyti katalikų bažnyčios tradicijų.

Popiežius vokietis Benediktas, 2013 metais, spaudžiant tarptautiniam finansiniam kapitalui, buvo priverstas pasitraukti iš pareigų. Tai buvo precedento neturintis faktas. Pavertęs pagrindiniu klausimu santykių su judaizmu stiprinimą, Benediktą pakeitęs popiežius Pranciškus nusipelnė įtraukimo jo tą patį 2013 metų gruodžio mėnesį (tai yra, po 8 mėnesių po išrinkimo) į sąrašą 50 žymiausių metų žydų, kurį sudaro žurnalas Jewish Daily Forward, esantis JAV liberalaus judaizmo ruporu.

Popiežius Benediktas dėl celibato pasisako jau ne pirmą kartą. Prieš šešis metus laikraščiui La Repubblica jis kalbėjo apie pedofilijos problemą tarp kunigų, celibatą, požiūrį į mafiją. Jo pasisakymai sulaukė plataus rezonanso visuomenėje. Benedikto nuomone, pedofilija ir ryšiai su mafija yra svarbesnės problemos už celibatą, kuris katalikų bažnyčioje galioja nuo X šimtmečio.



Praėjusį rudenį popiežius Pranciškus pasiūlė leisti tuoktis kunigams Amazonės regione. Benediktas pareiškė, kad negali tylėti, nes skaito celibatą būtinu.

Šiandien Vatikane „įvyko žemės drebėjimas“, rašoma Il Giornale. Juodaodis kardinolas Robertas Sara atšaukė savo bendraautorystės parašą po knyga „Iš mūsų širdžių gilumos.“

Mano nuomone, sėkmingam Europos afrikanizacijos vykdymui globalistams prireikė juodaodžio Popiežiaus, kuris pakeis popiežių Pranciškų. Tam numatytas afrikietis kardinolas Robertas Sara (1945 metų gimimo, iš Gvinėjos).

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą