2020-01-28

Žirinovskis: koronovirusas - „JAV provokacija“. Mano komentaras


Rusijos Liberal-demokratų partijos pirmininkas Vladimiras Žirinovskis mano, kad Kinijoje išplitęs mirtinas koronovirusas yra sukonstruotas JAV biotechnologų ir skirtas sugriauti Kinijos ekonomiką.

Susitikime su Pasaulio civilizacijų instituto studentais jis pasakė, kas Kinijoje paplitęs koronovirusas 2019-nCoV yra „JAV provokacija“.

„Jau per visus kontinentus žygiuoja, per visus. Ką, iš tiesų naujas gripo tipas ar kieno provokacija?Ekonomika. Ir amerikiečiai bijo, kad jiems nepavyks Kiniją aplenkti ar nors lygiuotis“, - Žirinovskį cituos agentūraRIA-naujienos.

Žirinovskis pažymėjo, kad tai ne pirmas panašių provokacijų atvejis, priminė apie protrūkį paukščių gripo ir britų jautieną, kuri „kažkam nepatiko“. Jo nuomone, epidemija pasibaigs per mėnesį. „Tai buvo provokacija. Vaistus išpirko, kažkas tapo milijardieriu. Jie pagrindinai Šveicarijoje gyvena“.


Dienraštis „Maskvos komjaunuolis“rašo: ...Žirinovskis skaito, kad susirgimo protrūkis, sukeliamas naujos rūšies koronovirusu, kuris įvyko Kinijoje, įvyko dėl JAV kaltės. „Be abejonės įmaišytos amerikiečių farmacijos firmos.“ Žirinovskis skaito, kad antrasis tikslas yra sukėlėjo išbandymas tam, kad tai perspektyvoje galima būtų panaudoti karo tikslams.

Kinijos valdžia niekaip nekomentavo Rusijos politiko pasisakymo.

Kilusi epidemija padarė didelę žalą Kinijos kapitalo ir paslaugų rinkai. Sausio 27 dieną nuo koronoviruso buvo 41 miręs.



Mano (buvusio biotechnologo) komentaras: Teoriškai JAV biotechnologai yra pajėgūs modifikuoti bet kurį virusą, tačiau vargu ar kas imtų tokį biologinį ginklą bandyti Kinijoje. Kinų per daug pasaulyje. Milijonai jų gyvena JAV. Aš manau, kad koronaviruso mutacijai Kinijoje susiklostė ypač palankios sąlygos: milžiniška žmonių koncentracija miestuose ir tai, kad kinai valgo viską, kas plaukia, ropoja ar skraido. Tai idealios sąlygos virusų mutacijoms atsirasti. Augant žmonių populiacijai tokių virusų ir bakterijų mutantų tik daugės, mes tapsime vis labiau pažeidžiami.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą