2024-10-03

"Drakono dantys" neapsaugo nuo šnipų


Šiandien rusų žiniasklaida praneša, kad pasienyje su Lietuva sulaikyti Ukrainos šnipai. Apie tai informavo Rusijos federalinė saugumo tarnyba (FST).

„FSB užkardė Ukrainos specialiųjų tarnybų darbuotojų šnipinėjimo veiklą, kuria buvo siekiama pakenkti Rusijos saugumui. Atliktų operatyvinių ir tyrimo priemonių visumos metu nustatyta, kad Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GUR MOU) pavedė rinkti informaciją apie Rusijos ir Lietuvos valstybinės sienos ruožo saugumą dėl galimo vėlesnio neteisėto agentų išmetimo ir kitų nusikaltimų darymo mūsų šalies teritorijoje„, - pranešė FST.


Šiai užduočiai įvykdyti Ukrainos saugumo tarnybos pritraukė agentą iš Ukrainos piliečių. Jis rinko Kijevo režimą dominančius duomenis, apklausdamas Lietuvos pasienio zonos gyventojus ir naudodamas technines žvalgybos priemones.

Surinkę reikiamą medžiagą, GUR pareigūnai bandė nelegaliai patekti į Rusijos teritoriją iš Lietuvos, tačiau juos sulaikė saugumo institucijos.

„Atliekant tyrimo veiksmus nustatyta, kad lydimasis operacijos tikslas buvo nepilnamečio Rusijos piliečio, kurio tėvas yra GUR MVD darbuotojas, pagrobimas ir neteisėtas perkėlimas per Rusijos Federacijos valstybinę sieną“, - pažymėjo FST.

Kaliningrado srities departamento valdybos tyrimo skyrius iškėlė baudžiamąją bylą dėl šnipinėjimo, kaltinamieji buvo uždaryti į areštinę.

"Kauno diena" nuotr.

Aš naivuolis, pamatęs prie Karaliningrado sienos statomus "drakono (kasčiūno) dantis", maniau, kad jie mus apsaugos nuo Rusijos provokacijų. Dabar aiškėja, kad Lietuvoje veikia užsienio, net ne NATO, valstybių šnipai, kurie rengia provokacijas prieš kaimyninę Rusiją! Ar tik neprisižais su tokia neatsakinga veikla mūsų saugumo "specialistai", kuriems labiausiai sekasi kovoti ne su užsienio agentais, o su taikos su kaimynais norinčiais lietuviais?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą