2019-04-07

Kacas jiems draugas, o šetonas – jų tėvas


Atsirado Lietuvoje tokia profesija: feikinis disidentas, nuskriaustųjų teisių feikinis gynėjas. Tai toks lūzeris, prie valdiško lovio nesugebėjęs pripulti, savo profesijoje nesugebėjęs realizuotis, ar kartą prie lovio pripuolęs, nesugebėjęs į valias paėsti, bet labai trokštantis sotaus gyvenimo kitų sąskaita. Kam iš jų alkoholizmas koją pakišo, kam narkotikai, sugebėjimų ir talento stoka, kam nestabili psichika.

Tik štai, vienai feikinių disidentų artelei „Ragai ir kanopos Jazz“ viltis nušvito, rinkimams į Europos parlamentą artėjant. Horizonte pasirodė pats švariausias ir pelningiausias darbas, kokį žmogus šioje ašarų pakalnėje begali įsivaizduoti, plius soti senatvė perspektyvoje.


Šių feikinių disidentų smegenų neuronų metamorfozė įvyko tuomet, kai Lietuvoje pasirodė gastroliuojantis feikinis profesorius Ostapas Benderis. Jis „Ragai ir kanopos Jazz“ kontorą įprotino surengti Lietuvos pensininkams iliuzionizmo seansą: pensininkai sumoka po 50 eurų, o Benderis seneliams pasakoja apie laimingą senatvę. Planas buvo genialus ir paprastas: už išmonintus iš senelių pinigus Benderis įsitaiso į Europos parlamentą, o visa „Ragai ir kanopos Jazz“ kontora tampa, in corpore, jo padėjėjais šiame Briuselio rojaus kampelyje, su atlyginimais atitinkančiais 10 vidutinių lietuviškų pensijų.

Benderio ir „Ragai ir kanopos Jazz“ trestas kiek neapskaičiavo. Paaiškėjo, kad daug kas Lietuvoje buvo „12 kėdžių“ knygą skaitę, susipažinę su benderiškomis technologijomis. Pakvipo teismu už sukčiavimą.

Tuomet sukčiams liko paskutinis koziris: stebuklinga tabokinė, kurią atidarius iššoka Kacas. Jis visada iš jos iššoka per Vasario 16, kad eilinę krūvą ant Lietuvos ir lietuvių galvos prikakoti. Tai jis sistemingai jau 20 metų daro. Kontorai „Ragai ir kanopos Jazz“ jis padarė išimtį, prikakojo papildomai.

O kaip dabar? Kas toliau? Gal kontora surengs juodosios magijos seansą ir prišauks šetoną, kad jiems padėtų patekti į EP? Juk dabar jiems tik velnias tegali padėti, pats liuciferis, visų šitų feikinių disidentų tėvas gimdytojas, šio velniško Jazzo dirigentas.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą