2019-04-01

Slovakijos parlamentas neratifikavo Stambulo konvencijos



Slovakijos parlamentas įpareigojo vyriausybę atsisakyti ratifikuoti Europos Tarybos konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto artimoje aplinkoje prevencijos ir šalinimo. Šio dokumento atsisakymo šalininkai pažymi, kad jos turinys prieštarauja santuokos kaip vyro ir moters sąjungos apibrėžimui, kuris užfiksuotas Slovakijos Konstitucijoje.

Balsavimo Slovakijos parlamente metu, deputatai priėmė nutarimo projektą, įpareigojantį vyriausybę atsisakyti ratifikavimą taip vadinamos Stambulo konvencijos, kurioje dėstoma genderio ideologija. Nutarimas buvo priimta absoliučia balsų dauguma. 101 deputatas iš 133 dalyvavusių plenariniame posėdyje balsavo prieš dokumento ratifikavimą. Įdomu tai, kad balsavimas įvyko prieš pat II prezidento rinkimų turą, kuriame laimėjo liberali politikė Zuzana Caputova, palaikanti LGBT idėjas.

Debatų parlamente metu buvo pažymėta, kad Europos Tarybos konvencija proteguoja klaidingą lyties sąvoką, o santuoka vadina vienalyčius santykius. Nutarimo autore buvo valdančioji Slovakų nacionalinė partija, kuri pabrėžė konvencijos neatitikimą šalies Konstitucijai.


Lietuvos valstybės interesų nepaisantis Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius Stambulo konvenciją pasirašė 2013 metais. Lietuvių tautos laimei, Lietuvos seimui užteko proto jos neratifikuoti.

Dar 2017 metų vasario 2 dieną dienraštyje Respublika Lietuvos žmogaus teisių asociacijos pirmininkas Vytautas Budnikas pateikė Stambulo konvencijos vertinimą. Jis pasakė: „Pirmiausia norėčiau pasakyti, kai valstybė ratifikuoja konvenciją, ji turi savo teisės aktus priderinti taip, kaip konvencija reikalauja. Jeigu žiūrėtume į Lietuvos Respublikos teisės aktus, pradedant Konstitucija, baigiant Smurto artimoje aplinkoje įstatymu, pamatytume, kad pas mus nei Civiliniame kodekse, nei Baudžiamajame kodekse, nei Administracinių teisės pažeidimų kodekse nėra jokių nuostatų, kur kažkas neatitiktų konvencijos, kaip tik pas mus yra priimta dar daugiau įstatymų, nei reikalauja konvencija. Teisiniu požiūriu mums tikrai tokio poreikio nėra.“

Budniko nuomone, Stambulo konvencijoje norima įteisinti sąvoką „socialinė lytis“. Konvencijoje sakoma: „valstybė prisiima įsipareigojimais panaikinti diskriminuojančius teisės aktus, bei praktiką ir įgyvendinti priemones nediskriminuoti asmens dėl socialinės lyties, lytinės orientacijos, lytinės tapatybės arba kito statuso“. Tai leidžia diskriminacijos sąvoką „išplėsti iki begalybės ir tai jau totalitarinės visuomenės užuomazga, kur žmonės gali būti terorizuojami dėl bet ko.“ „ Teisine prasme tai - landa. Kitaip tariant, įstatyme paliekama landa laisvai interpretacijai, čia jau žmogaus fantazijos reikalas, kaip jis susigalvoja, gali būti ir kraujomaiša, penkiolika lyčių ir panašiai. Sakau, kad tai absoliuti įstatymo landa interpretuoti visiškai laisvai, ką tik nori, dėl bet kokios tapatybės.“


Genderizmo teorijos biologui – absoliutus idiotizmas. Y ar X chromosomos buvimas nepriklauso nuo ligotos žmogaus psichikos. Ant kiekvieno medžio atsiranda nudžiūvusių šakų. Tora kalba apie būtinybę tokias šakas šalinti. Žmogaus atveju tai gydymas. ES viskas pastatoma ant galvos: ne psichikos ligoniai gydomi, o visa visuomenė yra verčiama psichikos ligoniais.

Ratifikavus konvenciją, ligoniams, kurie sugalvotų, kad yra kitos lyties, valstybė turėtų vykdyti šimtus tūkstančių kainuojančias operacijas ir hormonų pagalba juos versti tuo, kuo jie negimė ir neturi savo genome tų genų, kurie apsprendžia lytį. Budnikas sako: „Lietuvai tektų įrengti ir specialius medicinos centrus, kuriuose būtų atliekamos lyties keitimo operacijos. O sveikatos sistemai finansavimo ir taip nepakanka, vėžiu sergantieji laukia eilėse.



Mūsų sveikatos apsauga silpna, žmonės eilėse stovi. Kai kalbame apie žmogaus teises, pirmiausia reikia žiūrėti, kur pažeidžiamos teisės masiškai. Daugybė žmonių gyvena skurde, jų orumas neužtikrinamas, jie negali gauti tinkamo išsilavinimo, negali tinkamai rūpintis vaikais. O mes va rūpinamės, kad būtų priimtos vaiko teisių pagrindų įstatymo pataisos, kad už nepriežiūrą būtų galima atimti vaikus, vadinasi, dešimtis, šimtus, tūkstančius vaikų būtų galima atimti iš tėvų, nes jie negali tinkamai prižiūrėti, kadangi neturi pakankamo uždarbio.“ Eksperto prognozės pasitvirtino. 2018 metais priimtas skandalingas Matuko įstatymas leido vaikus padaryti preke, pasipelnymo šaltiniu, atvėrė landas beprotiško masto vaikų atiminėjimui iš tėvų.

LGBT apologetai dažnai sąmoningai klaidina visuomenę genderizmo klausimu, mėgina manipuliuoti sąvokomis, anomalijoms suteikti normos įvaizdį. Tai ilga ir bjauri neoliberaliojo fašizmo kova prieš šeimą, prieš vaikystę. Jos tikslas - šeimos, tautos ir valstybės sunaikinimas.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą