2019-04-09

Balandžio 8 dieną Milane prasidėjo ES patriotinių partijų konferencija



Milano višbutyje „Gallia“ balandžio 8 dieną prasidėjo ES patriotinių partijų konferencija, kurios tikslas – dalyvavimas gegužės 26 dieną vyksiančiuose Europos parlamento rinkimuose.

„Konferencija turi pakloti pamatą rinkiminei kompanijai gegužę vyksiantiems europiniams rinkimams“, aptarti „saugumo, darbo, šeimos ir supančios aplinkos klausimus“, aptarti „naujos Europos eros paskelbimo“ idėją, – konferencijos išvakarėse pasakė Italijos partijos „Lyga“ vadovas, vicepremjeras ir konferencijos organizatorius Matteo Salvini.




Konferencijoje susirinko arti 20 patriotinių ir konservatyvių partijų bei judėjimų. Konferencijos lozungas - “Towards a Europe of Reason” (Link protingos Europos).

Konferencijoje dalyvauja: „Austrijos liaudies partija“(FPÖ), Europos parlamento grupės „Tautų ir nacijų Europa“ (ENF), Europos konservatorių ir reformistų (ECR) ir „Europa už tiesioginę demokratiją“ (EFDD), Lenkijos ir Vengrijos valdančiųjų partijų „PiS“ ir „Fidez“, Olandijos „Laisvės“ partijos, Danijos liaudies partijos, Suomių partijos „Suomiai“ ir kitų ES partijų ir judėjimų delegatai.

Matteo Salvini Facebook parašė: „Didžiuojuosi pirmąja tarptautine konferencija, organizuota šiandien Milane aljanso, kuris kalba apie ateitį, kad galėtų grąžinti darbą, šeimą, saugumą, aplinkos apsaugą. Mes laukiame, kad žmonės grįžtų į vyriausybę net ir Europoje.

Vakar surengtoje Milane spaudos konferencija Salvini pasakė, kad ES Maastrichto susitarimas garantuoja nacionalinį savitumą, bet jį išdavė Europos biurokratija. „Europa turi prasmę tiktai jei jūs pripažįstate asmenybę.“ Naujasis aljansas „nori pakeisti Briuselio biurokratiją“, kuri „palaidojo europinę svajonę“. Lyga ir Salvini „nori išgelbėti Europą“ kurioje tautos atskirtos nuo ES valdymo.

Salvini žodžiais, mažiausiai 10 ES partijų prisijungė prie jų judėjimo. Tai bus „vengrai, ispanai, lenkai, švedai (..) jis įsitikinęs, kad niekada nebus kartu su socialistinėmis vyriausybėmis“.

Vokietijos AfD partijai atstovavo federalinis partijos pirmininkas Jörg Meuthen. Jis yra pagrindinis AfD kandidatas EP rinkimuose. Meuthen pasakė, kad susitikimas Milane buvo „startu kažkam tai naujam“.

„Mes nesveikiname socialistų, komunistų, ekofašistų ir ekstremistų – kaip iš kairiosios, taip ir dešiniosios stovyklos“, – pasakė Salvini.

Konferencijos dalyviai nori suformuoti naują frakciją EP. Tai būtų „Europos tautų ir nacijų sąjunga“ (EAPN). Apie tai paskelbė Jörg Meuthen.


Sėkmė sprendžiant imigracijos klausimą gali atnešti Salvini virš 30 procentų rinkėjų balsų. Tokiu būdu „Lyga“ taptų pačia stipriausia jėga Italijoje. Prancūzijoje tikimasi, kad Le Pen partija užims antrą vietą ir surinks virš 20 procentų balsų.

Spaudos konferencijoje Salvini pabrėžė, kad „pavojus Europai kyla ne iš praeities, o iš islamo terorizmo“. „Turkija niekada neįstos į ES“, - pasakė Salvini. Jorgo Meuthen nuomone, Salvini „būtų puikiu Europos komisijos prezidentu“.

Šaltiniai:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą