2019-03-18

Klausimas prof. Stanislovui Tomui EP rinkimams artėjant: ar arklys kinkomas už vežino?




Prof. Stanislovas Tomas ketina tapti Europos parlamento deputatu. Aš pasirašiau jo rėmėjų parašų rinkimo lape. Man imponavo S.Tomo viešai reiškiamas ketinimas kovoti už skurdžiausių Lietuvos gyventojų teises. 


Iš prof.Stanislovo Tomo video pasakojimų susidariau nuomonę, kad Viktoras Uspaskichas, Europos parlamento narys, prieš penkis metus nusamdė Tomą už 3,5 tūkstančių eurų mėnesinį atlyginimą, mokamą iš EP lėšų, kad jis skųstų Lietuvą, dėl „Europos socialinės chartijos“ nesilaikymo. Kaip pasakojo S.Tomas, V.Uspaskichui sutarus su prezidente Dalia Grybauskaite, kad ši nutrauks prieš jį baudžiamąjį persekiojimą mainais už Stanislovo Tomo pradėtos pensininkės bylos prieš Lietuvą nutraukimą, šis buvo neteisėtai atleistas iš šio EP nario patarėjo pareigų, o dabar gavo satisfakciją prieš savo darbdavį, ir EP jam išmokės atlyginimą už kelis metus, lygų 120000 eurų. Taigi, atlyginimas bus išmokėtas, o darbas taip ir liko nepadarytas. Dabar kamuolys, kaip sakoma, prof. Stanislovo Tomo aikštelės pusėje: reikia baigti tuos darbus už kuriuos sumokės EP.

Nesąžininga, manau, imti du kartus pinigus už tą patį darbą: gauti 120 000 iš EP ir rinkti po 50 eurų iš pensininkų ir minimalų atlyginimą gaunančių, t. y. mauti jiems paskutines kelnes. Nuveikti darbai turi būti pagrindu pasitikėti žmogumi ir jį deleguoti į Europos parlamentą. Nevalia juk vežimą statyti pirma arklio.

Būtų labai džiugu, kad prof. Stanislovas Tomas paaiškintų visuomenei savo poziciją šiuo klausimu.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą