2019-03-30

Kalifornijos svajonė tapo perpildytu košmaru


Gruodžio 4 dieną Lietuvos seimas balsų dauguma (73 „už“) pritarė Globaliam migracijos paktui, tam, kad kiekvienas planetos gyventojas galėtų atvykti į mūsų šalį, o mes jam, neįnešusiam nei cento į mūsų socialinę sistemą, turėtume atverti ją, gink Die šio nekviesto svečio nediskriminuoti ir tenkinti bet kokius jo poreikius.

Šiuo socialiniu neoliberalizmo eksperimentu jau kelis dešimtmečius užsiima JAV Kalifornijos valstiją valdantys demokratai. Apie tokio eksperimento rezultatus portale „Liberty Nation“ rašo Joe Schaeffer straipsnyje „California Dream Has Become An Overcrowded Nightmare“

Autorius žodžiais, kad Kalifornijos valstijoje, „buvusiame rojuje“, „gyvenimo kokybė ir toliau mažėja.“ Tai lemia spartus gyventojų skaičiaus augimas dėl nekontroliuojamos imigracijos ir iš to išplaukianti benamystė, resursų stygius, socialinės gerovės kritimas. Valstiją 30 metų valdantys demokratai nereaguoja į šią situaciją.

Būstas Kalifornijoje tapo „neįtikėtinai brangus“. Kalifornijos gyvenimo stilius su nuosavu namu, baseinu kieme, tampa vis labiau nepasiekiamas viduriniojo sluoksnio šeimoms miesto rajonuose, kur daugiausiai darbo vietų.

1950 metais Kalifornijoje buvo 12 milijonų gyventojų, 1970 – 22 milijonai, šiuo metu – 40 milijonų, 2050 metais numatoma 50 milijonų.

Valstiją valdantys demokratai mato tokią Kalifornijos perspektyvą: „tankiai apgyvendinta, daugiaaukščiai gyvenamieji rajonai greta transporto centrų“.

Nekontroliuojamas gyventojų skaičiaus augimas valstijai sukelia ne tik tradicines perpildytiems miestams žmonių sveikatos blogėjimo problemas perpildytuose miestuose, čia tikra stichine nelaime tapo miškų gaisrai. Valstijoje dėl imigracijos krenta valstybinio švietimo lygis. Nurodoma, kad 750000 besimokančių čia yra nelegalūs užsieniečiai.



Kalifornijos gyventojai jaučiasi nelaimingi

Edelman Intelligence atlikta gyventojų apklausa parodė, kad 53% valstijos gyventojų nori iš jos išvykti dėl aukštos pragyvenimo kainos. Iš tankiai apgyvendintų rajonų nori išvykti 76% apklaustųjų. 62% apklaustųjų sakė, kad benamystė yra rimta problema, 62% jaučia, kad geriausios Kalifornijos dienos pasibaigė.

Straipsnio autorius reziumuoja, kad neviešas mitas apie nekontroliuojamą migraciją iš trečiojo pasaulio šalių yra tai, kad ji suteikia galimybę iš skurdžių šalių pretenduoti į savo dalį amerikietiškoje svajonėje. Kalifornijoje ši svajonė miršta ir nėra žmogiškos patirties dalimi.

„Jau senai tapo aišku, kad Los Anželo pavertimas į Meksiką kenkia amerikiečių senbuvių gerovei mūsų Vakarų pakrantėje. Tampa vis labiau akivaizdu, kad valstybė nedaro nieko naudingo užsieniečiams, suplaukiantiems ir dūstantiems perpildytuose Kalifornijos rajonuose“, - rašo Joe Schaeffer.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą