2019-03-26

Merkel režimas atsikrato nuo kitaminčių profesorių



ES valstybėse vyraujantys neoliberastiniai režimai vis labiau tampa panašūs į žlugusį sovietinį režimą. Jų aukomis dažnai tampa kitaminčiai universitetų profesoriai.

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutas 2017 metais bandė susidoroti su profesoriumi Vytautu Radžvilu. Vokietijoje režimas yra nuėjęs žymiai toliau diktatūros linkme. 


2016 sausio 25 dieną Angela Merkel skaitė pranešimą savo gimtajame Maklenburge, Hallėje, Frauenhoferio instituto naujo filialo atidaryme. Nelauktai salėje atsistojo Merzeburgo universiteto chemijos profesorius Tomas Redel, nepatenkintas Merkel „atvirų durų politika“ ir išsitraukė savos gamybos plakatą su užrašu „KDS – jokių eksperimentų!” (lozungas KDS Adenauerio laikais 50-tais). Redelis mandagiai kreipėsi į Merkel: „Aš dabar bijau dėl mano vaikų ateities, – pasakė. – Iš fiziko aš laukčiau atsakingų sprendimų“. Merkel veidmainiškai padėkojo profesoriui, kurį gausūs sargybiniai tuojau pat išvedė iš salės. Į buvusio kolegos repliką Merkel nepasakė nei žodžio, o profesorių išmetė iš darbo!
Egbert Jahn

Frankfurto prie Meino politologijos profesorius Egbert Jahn (77 metai) buvo pašalintas iš darbo už jo pasisakymą KDS partijos darbiniame pasitarime prieš pabėgėlius. Vasario mėnesį šis taikos problemų tyrimo ekspertas, kuris 35 metus skaitė paskaitas Gėtės vardo universitete Frankfurte, pasakė: Milijonams migrantų reikia sukurti atskirus miestus salose arba atskiruose Europos rajonuose“. Profesoriaus nuomone, su pabėgėliais reikia elgtis humaniškai, bet negalima jų įsileisti į Europą. Už šį pasiūlymą profesorius buvo atleistas iš darbo.

Werner Patzelt
Merkel režimas ėmėsi represijų ir prieš kitus Vokietijos profesorius. Werner Patzelt (65 metų) 30 metų dėstė politologiją įvairiuose Vokietijos universitetuose. Nesenai jį atleido iš užimamų pareigų Drezdeno technikos universitetas. Patzel dalyvavo KDS priešrinkiminėje programoje, bandė megzti kontaktus su „Pegida“ ir partija „Alternatyva Vokietijai“ (AfD).

Berlyno istorikas ir Rytų Europos ekspertas Jörg Baberowski (58 metų) ne kartą pasisakė prieš nelegalią migraciją į Vokietiją. Už šiuos pareiškimus kairieji organizavo jo paskaitų boikotą Humbolto vardo universitete. Toks pats likimas ištiko jo kolegą, profesorių Herfried Münkler (67 metų) iš to paties universiteto. Gerbiamas politologas ir žinomas mokslininkas už savo pažiūras ne kartą buvo puolamas radikalių kairiųjų jėgų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą