2020-10-04

Facebook, Twitter ir Google teisiami. Pirmą kartą pasaulyje

Tailande pirmą kartą pasaulio istorijoje teisiami Facebook, Twitter ir Google. Man ne kartą teko susidurti su Facebook vykdoma cenzūra ir aš šitą Sorošo ir kitų išsigimėlių globalistų valdomą kompaniją skaitau didele antidemokratinio mėšlo krūva, o jų samdomus cenzorius, kaip 15 min.lt, purvinais šūdvabaliais mintančiais tuo daiktu. Man didelis džiaugsmas, kad Tailandas stojo į kovą su žmonijos priešais, todėl su malonumu pristatau rusų publicistės Elenos Pustovoitovos spalio 3 d. straipsnio apie teismą Tailande vertimą.

Kaltinimai patys rimčiausi: amerikiečių socialiniai tinklai nuolatos begėdiškai protegavo JAV užsienio politiką, neteisėtai kišosi į šalių vidaus politiką, kur jie veikė, kurstė pilietinius karus. Pastarasis tvirtinimas tapo pagrindu teismo proceso, prasidėjusio Tailande rugsėjo 24 d. Facebook, Twitter ir Google Tailando vyriausybė kaltina tuo, kad jie užsiiminėjo šmeižtu ir maišto prieš veikiančią valdžią kurstymu, platino šališką informaciją apie JAV palaikomus protestus ir blokavo prieigą į tinklą arba cenzūravo kitus informacijos šaltinius, atskleidusius „gatvės demokratijos“ esmę.

Tai, kad amerikiečių socialinės platformos yra sukurtos CŽV ir tarnauja visiškai konkretiems tikslams, senai nėra naujiena. Naujiena tai, kad pirmą kartą pasaulyje prasidėjo viešas teismo procesas, kuris paviešins konkrečias ir tikslias detales JAV informacinio karo „prieš visus“, skaito buvęs Amerikos jūreivis, o dabar žinomas publicistas iš Bangkoko Tony Cartalucci.

Tailando vyriausybė, pradėjusi teismo procesą, skaito, kad minimos amerikiečių kompanijos atsisako laikytis Tailando įstatymų ir su savo dezinformacija daro žalą šalies nacionaliniam saugumui ir socialiniam-ekonominiam stabilumui. Vyriausybė gavo tiesioginius įrodymus to, kad Vašingtono interesams tarnauja ir iš JAV finansuojamos opozicinės organizacijos. Tony Cartalucci rašo: „praktiškai visi aspektai dabartinių vykstančių antivyriausybinių protestų Tailande finansuojami JAV vyriausybės“. 

Tereikia atidžiau pažvelgti į bet kurį pasaulio tašką, kur pastarąjį dešimtmetį vyko įvairios „revoliucijos“, kaip aptinkamas pėdsakas organizacijų, apie kurią vienas iš jos steigėjų Alenas Vainšteinas pasakė taip: „Daug ką, ką mes darome šiandien, prieš 25 metus slapta darė CŽV“. Kalbama apie amerikiečių Nacionalinį demokratijos vystymo fondą (National Endowment for Democracy, NED). JAV Kongreso 1983 metais įsteigtas šis fondas gauna iš JAV Valstybinės tarptautinio vystymo agentūros (USAID) vidutiniškai po 100 milijonų per metus „demokratijos diegimui“ visame pasaulyje ir ją skatina, skirdama apie 1200 grantų disidentinėms NVO daugiau negu iš 100 valstybių. Pagrindiniai NED pastarųjų dešimtmečių pasiekimai - organizavimas valstybės perversmų Ukrainoje, Jugoslavijoje, Gruzijoje, „arabų pavasaris“ Artimuose Rytuose.

Apie Kairo įvykius The New York Times rašė, kad, „kol JAV įpumpuoja milijardus dolerių į karines programas užsienyje... nedidelis branduolys organizacijų, finansuojamų Amerikos vyriausybės, diegia demokratiją autoritarinėse arabų valstybėse“. Buvo kalbama apie perversmus Tunise, Egipte, neramumai Jemene, pilietiniai karai Libijoje, Sirijoje, sukilimas Bachreine; masiniai protestai Alžyre, Irake, Maroke ir Omane... Plačiai išskleisti Amerikos agentūrinį tinklą šiose valstybėse padėjo Facebook ir Google. Didelis skaičius Egipto „revoliucionierių“ dar 2008 metais pabuvojo Niujorke, kur juos apmokė naudotis socialiniais tinklais ir mobilaus ryšio technologijomis „vystant demokratiją“. Apmokymus finansavo Facebook, Google, MTV, Columbia Law School ir, suprantama, JAV Valstybės departamentas.

O skandalas su Hillari Klinton elektroniniu susirašinėjimu?! Ten atvirai sakoma, kad interaktyvūs instrumentai, sukurti Google kompanijos, buvo skirti organizavimui Sirijos sukilėlių ir padėti jiems nuversti „Asado režimą“.

Rusijoje, praneša MIP, NED išpenėjo Liudmilos Aleksejevos Maskvos Helsinkio grupę, judėjimą „Už žmogaus teises“ Levo Ponomariovo, Aleksejaus Navalno su visa jo komanda, teisių gynimo organizacijų asociaciją „Agora“, asociaciją „Golos“ ir priedo prie šių struktūrų dar kelias dešimtis „žmogaus teisių“ gynėjų. 2014 metais NED grantais maitino 96 rusiškas organizacijas. Kiekviena iš jų įnešė savo indėlį į diffamacines kompanijas diskreditavimo rusiško verslo atstovų ir valstybės aparato, prisidengiant „kovos su korupcija“ kauke, diegė stipendijas mokslui JAV „perspektyvių aktyvistų“.

Tiktai 2015 metais NED veikla Rusijoje buvo pripažinta nepageidaujama, tačiau šio fondo pasėtos sėklos duoda želmenis.

Tačiau grįžkime į Bangkoką. Nesutikdama pasipriešinimo iš valstybės pusės, NED finansavo Tailande tajų opozicijos lyderius, grantais apmokėjo kurstytojus, renkančius žmones į protesto mitingus ir maršus, vietines MIP, palaikančias protestuotojus. Pagrindinis dalyvis tajų protestų – studentas; pagrindinis reikalavimas – pakeisti valdžią ir perrašyti konstituciją. O kuomet kaimynystėje su opozicija vyksta manifestacijos palaikymo karaliaus Prajuto Čan-Očo vyriausybės, Twitter, Facebook ir Google blokuoja pranešimus apie tai kaip fake news.

Nepridengtas Vašingtono noras pakeisti vyriausybę labiau lojalia amerikiečiams privertė Prajutą Čan-Očą pradėti teismo tyrimą.

Visi senai žino, kad demokratijos diegimas pagal amerikiečius reiškia laisvą Amerikos bankų ir korporacijų atėjimą į „nedemokratinių režimų“ vidines rinkas. Ne veltui tarp NED sponsorių yra Chevron, Coca-Cola Company, Goldman Sachs, Google, Microsoft ir JAV prekybos rūmai.

Apie tai žino ir Bangkoke. Tailando vyriausybė sugebėjo uždokumentuoti tai, kad Twitter palaikė Internete iliuziją popoliarumo antivyriausybinių akcijų. Buvo sukurta online-armija automatinių ir „lėlinių“ paskyrų, dauginančių antivyriausybinius pranešimus iš karto pakylančius į Twitter paieškos viršų.

Karas yra karas, nutarė Bangkoke. Pasibaigus teismo procesui Facebook, Twitter ir Google bus pašalinti iš Tailando informacinės erdvės.


https://www.fondsk.ru/news/2020/10/03/facebook-twitter-i-google-pod-sudom-51981.html






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą