2020-10-22

Tichanovskajai dar ilgai teks gyventi Vilniuje. Lukošenkos susitikimas su Naryškinu




 
Spalio 22 dieną Minske Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukošenka susitiko su Rusijos išorinės žvalgybos direktoriumi Sergejumi Naryškinu. Tai įvyko likus trims dienoms iki prezidentės-apsišaukėlės Svetlanos Tichanovskajos, gyvenančios Vilniuje, Lietuvos mokesčių mokėtojų sąskaita, ultimatumo realizacijos. Ji pareikalavo, kad Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukošenka šalies valdžią perduotų jai. Jeigu jis nesutiktų taikiai perduoti Tichanovskajai valdžią, ši ponia, remiama ir finansuojama vakarų globėjų, grasina nepaklusnumo akcijomis, streikais, ūkio sabotažu. Kad užkirsti valstybės perversmą sąjunginėje valstybėje, „atsižvelgiant į išorinės padėtį“, į Minską atvyko Rusijos žvalgybininkų delegacija, vadovaujama Naryškino. Apie tai pranešė Baltarusijos agentūra BELTA.




Lukošenka pažymėjo, kad džiaugiasi susitikimu. „Ne paslaptis, mūsų susitikimas sukels šiuo momentu kažkokį atitinkamą sprogimą MIP, ypač internete. Taip mes neslepiame, padėtis aplink mus nestabili, aš turiu omenyje Sąjunginę valstybę. Ačiū jums už tą informaciją, kurią jūs reguliariai teikiate mūsų specialiosioms tarnyboms ir man tame skaičiuje“, - pareiškė Aleksandras Lukošenka.

Jis pabrėžė, kad labai dėkingas už šią informaciją ir į ją Baltarusijoje rimtai reaguojama. „Ryšium su tuo mes turime labai daug bendro darbo šia kryptimi, nes šiame pasaulyje, pašėlusiame pasaulyje, ypač nuo šios pandemijos ir taip toliau, draugų mes turime nedaug, sakysime atvirai. Visi turi interesų pas mus, Rusijoje. Mes turime reaguoti. Todėl, galvoju, mes apie daug ką susitarsime. - dėl bendro darbo mūsų tautų naudai“, - reziumavo Prezidentas.

Susitikimo pradžioje Naryškinas padėkojo Baltarusijos vadovui už susitikimo galimybę ir perdavė Rusijos Prezidento Vladimiro Putino sveikinimo žodžius.

Rusijos išorinės žvalgybos direktorius Sergejus Naryškinas papasakojo žurnalistams apie susitikimą su Baltarusijos prezidentu Aleksandru Lukošenka.

Naryškinas nurodė, kad pastaraisiais metais iš esmės buvo naudojamas abiejų šalių analitinis tarnybų potencialas, o šalys „kartu ruošia rimtus dokumentus su įvykių vystymosi analize vienoje ar kitame taip vadinamame karštame pasaulio taške“.



„Be to, mes keičiamės operatyvine ir žvalgybos informacija tematika kovos su tarptautiniu terorizmu. Mus domina viskas, kas liečia teroristų tranzitą, finansinių resursų gavimo kanalai, planai, planai teroristinių organizacijų, atskirų grupuočių, planai, kuriuos jie puoselėja Baltarusijos, Rusijos federacijos atžvilgiu – tai labai aktyvi bendradarbiavimo kryptis“, - nurodė Naryškinas.



Mano nuomone, susitikimas Minske reiškia tai, kad galimoms riaušėms Minskas pasiruošė rimtai, gavo reikalingą Rusijos paramą, Svetlanos Tichanovkajos revoliucija neįvyks. Gaila tik, kad Lietuvos mokesčių mokėtojams ir toliau teks mokėti už šią marionetę, toliau gadinti santykius su kaimynais, išlaikyti tūkstančius prieglobsčio prašytojų iš Baltarusijos.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą