2020-10-15

Švedijos sveikatos apsaugos vadovė pareiškė, kad šalis išvengė „pandeminio nuovargio“


 

Švedijoje dabar mažiausias mirtingumas nuo COVID-19 Europoje. Švedijos sveikatos apsaugos ministerijos vadovė Olivia Wigzell paskelbė, kad jos šalis neįvedė tokio drakoniško blokavimo nuo koronaviruso, kaip kitose Europos valstybėse, kad užkirsti kelią atsiradimą „pandemijos nuovargio“, rašoma portale Summit News.

Pandemijos pradžioje COVID-19 Švedija nutarė eiti kolektyvinio imuniteto įgijimo keliu, atsisakė įvesti griežtą karantiną, kas reiškė, kad barai restoranai, sporto salės, darbo vietos ir mokyklos liko atviros, o žmonėms, esantiems rizikos grupėje, buvo liepta saugotis. Taip privalomas kaukių dėvėjimas buvo išvengtas.

Nepaisant to, kad pagrindinės masinės informavimo priemonės prognozavo, kad tai sukels masines mirtis, Švedijoje buvo užregistruota mažiau 6000 mirties atvejų nuo koronaviruso ir šiuo metu šioje šalyje yra pats mažiausias mirtingumas Europoje.



Švedijos BVP augo greičiau, negu likusioje Europoje, ir dabar plačiuose gyventojų sluoksniuose susiformavo kolektyvinis imunitetas, sumažinantis poveikį bet kokios potencialios „antrosios bangos“.


https://www.youtube.com/watch?v=UWuX598QLJg

Iliustruojant, kaip šalis jau praktiškai sugrįžo į normalų gyvenimą, pateikiamas jaunos moters šiomis dienomis paskelbtas video, kuriame ji sėda į Traukinį Stokholme, demonstruoja minimalią socialinė distanciją ir tai, kad beveik niekas nedėvi kaukių.

Svitlana, atvyko iš Ukrainos ir šiuo metu gyvena Švedijoje. Jos video įkelti į Twitter Source: @SvitlanaNosul https://twitter.com/SvitlanaNosul , o po to į Youtube.

Dabar generalinis direktorius Švedijos sveikatos apsaugos tarnybos ir socialinės rūpybos parodo, kad viena iš priežasčių, dėl kurių Švedijos vyriausybė neįveda griežtų apribojimų, buvo užkirtimas vystymosi pas gyventojus „pandeminio nuovargio“.

„Mes neišrinkome kelią pilnos visuomenės izoliacijos, kadangi pas mus buvo kiti argumentai sisteminiam reagavimui į pandemiją“, - pasakė Olivia Wigzell

„Mes labai bijojome, kad pas žmones išsivystys pandemijos nuovargis nuo apribojimų, kad žmonės pavargs nuo apribojimų. Bet Švedijoje praktiškai visi laikėsi rekomendacijų“, - papildė ji.

Švedijos sveikatos apsaugos sistema niekada nebuvo perkrauta, net pandemijos įkarštyje, ir dabar šalis yra geresnėje padėtyje, negu bet kokia kita šalis kontinente, praktiškai visi, kurie vykdė katastrofišką izoliacijos politiką.



Reikia pažymėti, kad Švedijos pasiekimai ne prie širdies COVID-19 „pandemijos“ galimiems organizatoriams ir benificiarams, JAV FRS pagrindiniams akcininkams, Sorošo ir JAV demokratų partijos šeimininkams Rotšildams. Priminsiu, kad COVID-19 testo patentą dar 2015 metais gavo Ričardas Rotšildas. Rotšildų leidžiamame žurnale „TheEconomist“ gegužę pasirodė straipsnis, kritikuojantis Švedijos vyriausybės veiksmus: „Is Sweden’s approach to covid-19 wise or reckless? („Ar Švedijos požiūris į COVID-19 yra protingas ar neapgalvotas?“)

Straipsnyje nurodoma: „Švedų „laisvė“ pandemijos metu nelabai padėjo gelbėti ekonomiką, net nepaisant to, kad dauguma letalių atvejų šalyje buvo stebimi tarp pagyvenusių žmonių, kurie jau nedirbo. Vien per šių metų antrą ketvirtį pajamos sumažėjo 8,3 procentais, kas yra blogiausias rodiklis, negu kitose skandinaviškose šalyse.“

Noriu pastebėti, kad Ponai Rotšildai kažkodėl pamiršta nurodyti, kad pasaulio ekonomika yra globali, primena traukinį su daugeliu vagonų. Jeigu visas traukinys Rotšildų stumiamas į bedugnę, sunku gyviems išlikti vieno atskiro vagono keleiviams, nepaisant visų jų pastangų bėgti priešinga kryptimi.


Šis straipsnis, kaip ir visi kiti, dubliuojamas portale "Mano Lietuva": https://manolietuva.com/?p=4059




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą