2022-04-11

Dr.Algimantas Lebionka: Lietuviai įvykius rytuose privalo vertinti iš naudos Lietuvai pozicijų

 


Ukrofilijos psichozė praeis, o šimtai tūkstančių čia atvykusių ukrainiečių visiems laikams pasiliks Lietuvoje. Vienetai išmoks lietuvių kalbą, gal šimtai, gal keli tūkstančiai, bet ne šimtai tūkstančių.

O kam mokytis, jei minkštadūšiai lietuviai laužo liežuvius ir visiems atėjūnas per amžius lindo be muilo į antrą galą. Todėl bent jau Vilniuje aš matau daugybę čia nuo pokario gyvenančių senelių, kurie taip ir nesiteikė kalbėti lietuviškai. 

Šiandien girdžiu „Maksimoje“ pranešimą, kad mes nesistebėtume, jei kasininkės nemoka kalbėti lietuviškai. Mes, pasirodo, galime kreiptis paaiškinimų į konsultantus.

O kodėl ne tos kasininkės, nemokančios lietuvių kalbos, turi kreiptis į konsultantus? Tai taip nesunku organizuoti. „Lidl“ tinkle, pavyzdžiui, kasininkai turi tiesioginį ryšį su vadybininkais.

Sorošo auklėtiniai ir kgb-istų ainiai, šiandien tapę valdančiąja dauguma, prieš keliolika dienų net pasikėsino į Lietuvių kalbos, kaip valstybinės kalbos, statusą.

Kovo 23 d. iš Valstybinės lietuvių kalbos komisijos pirmininko Audrio Antanačio sužinojome, kad „prisidengiant kilnia paramos ukrainiečiams priedanga bandyta panaikinti valstybinį lietuvių kalbos statusą“, kas „ribojasi su antivalstybine veikla.“

Sovietmetį troleibusuose apie stoteles buvo skelbiama lietuvių ir rusų kalbomis, šiandien Vilniuje greta lietuvių kalbos imta naudoti ukrainiečių kalbą. 

O gal mes jau okupuoti Ukrainos?

Lietuvių vaikams neliko darželių, tik ukrainiečiams, neliko nemokamų būrelių, sporto sekcijų, tai tik ukrainiečių vaikams, lietuviams neliko socialinių būstų, jie tik ukrainiečiams. Bet visa tai jau buvo sovietmečiu! Tuomet mes buvome diskriminuojami atėjūnų iš Sovietinės imperijos atžvilgiu: butai, darželiai, kelialapiai į sanatorijas – pirmiausiai jiems. Trr... sugrįžome į praeitį, 50-60 metų atgal, ten iš kur prieš 31 metus pabėgome?

Valdžioje sėdintys Sorošo auklėtiniai ir kgb-istų ainiai elgiasi taip, kad kuo greičiau sunaikinti Lietuvos ekonomiką, valstybę praskolinti ir parduoti transnacionaliniams investiciniams fondams, valdantiems trilijoninius kapitalus.

Vyksta lietuvių tautos pakeitimas slavais, ir nesvarbu, kokiu pretekstu: kovos su "kraugeriu" Putinu ar "diktatoriu" Lukošenka. Tikslas vienas – sunaikinti Lietuvą. Lukštas, pavadinimu „Lietuva“, gal ir liks tik turinys bus gogel-mogel iš ukrainos „banderininkų“, jų nekenčiančių rusų šovinistų, tichonovskininkų ir „programuotojų“ iš Baltarusijos ir t.t. 

Tik lietuviams čia nebeliks vietos, o atėjūnai vėl sakys: „Chorošo u nas v Palange, tolko litovcev mnogo“(Gerai čia pas mus Palangoje, tik lietuvių daug). Taip buvo kalbama prieš 50-60 metų, aš tai girdėjau.

Mūsų valdantieji svajoja, kaip pumpuodami ginklus ir pinigus į Ukrainą sugriaus Rusiją. O kas bus tuomet? Dabar Lietuva springsta nuo migrantų iš Ukrainos, tris ar keturis kartus mažesnės už Rusiją. O ką mūsų gudručiai darys, kai prie mūsų valstybės sienų atsiras milijonai „brolių“ iš Baltarusijos ir Rusijos?

Mūsų valstybę valdo neadekvatūs žmonės, kuriems lietuvių tautos ateitis nesvarbi. Jie greitai ims šokinėti ir šaukti: „kto neskače, tot moskal“ (kas nešokinėja, tas maskolius).

Jie bepročiai, Dievas juos nubaudė ir atėmė protą, jie nesuvokia, kad griūnantis slavų valstybių kolosas palaidos Lietuvą!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą