2022-04-25

Rima Pocienė (1953-2022) in memoriam

 


Šiandien šuniukų mylėtojoms, kurios apie 10 val. ryto kiekvieną dieną susirenka Petro Vileišio gatvės pėsčiųjų-dviračių take (netoli labirinto ir šaltinėlio), pranešiau, kad šuniukų-mylėtojų bendruomenė neteko Betos (papilion veislės kalytės) šeimininkės Rimos Pocienės. 

Tai buvo nuostabi moteris: graži, protinga, draugiška, turinti subtilų humorą ir neeilinius nerealizuotus artistinius sugebėjimus parodijuojant pažįstamus žmones. 

Skildami radio nuklidai išpinduliuoja alfa, beta, gama daleles. Universitetinį fizikės išsilavinimą turinti Rima savo augintinei davė Beta dalelės vardą. 

Rima baigė Antano Vienuolio mokyklą. Čia ji susipažino su daugeliu ateityje garsių žmonių. Vienas jų buvo jos klasės draugas, "Mo" muziejaus steigėjas, prof.Viktoras Butkus. 

Daugelį metų, iki išėjimo į pensiją, Rima Pocienė dirbo "Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centre". Žemiau pateikiu šios įstaigos paskelbtą nekrologą:

In memoriam

Balandžio 14-osios vakarą po sunkios ligos užgeso mūsų ilgametė kolegė Rima Pocienė.

Išėjo. Paliko energingo, pozityvaus, humoro nestokojančio žmogaus paveikslą. Ir atminimą.

Beveik prieš keturis dešimtmečius jauna fizikė prisijungė prie tuometinės Respublikinės jaunųjų technikų stoties pedagogų, iki 2018 metų ėjo direktoriaus pavaduotojos pareigas, inicijavo įvairias ugdymo programas, dalyvavo daugelio projektų įgyvendinime, vedė užsiėmimus mažiausiems modeliuotojams. Drauge šventėm, liūdėjom, diskutavom, tikėjom...

Užuojauta šeimai ir artimiesiems.

Tau ramybės, Rima.


Atsisveikinimas su Rima vyks šiandien, balandžio 25 d., nuo 16:15 iki 21 val. laidojimo namuose, esančiuose Paco g.4 (Petro ir Povilo bažnyčia), 2-je šarvojimo salėje. Mišios antradienį 7:30, išlydima 12:15, laidojama Rokantiškių kapinėse.

P.S.

Rima užpernai susirgo krūties vėžiu. Nesulaukusi tinkamo gydymo Lietuvoje, išvyko pas sūnų Paulių Pocių į Vokietiją (Šiaurės Reinas Vestfalija), čia buvo operuota, jai buvo atlikta chemoterapija. Pernai rugpjūčio-rugsėjo mėn. ji atvyko į Lietuvą tvarkyti turtinių reikalų. Tuo metu ES galiojo griežtas karantinas, todėl jai teko pasiskiepyti nuo koronaviruso, kad galėtų skristi lėktuvu. Vokietijos gydytojai Rimą perspėjo, kad skepijimas (skiepijo Pfizer vakcina) gali sukelti ligos readmisiją. Taip ir įvyko, todėl Rima buvo priversta anksčiau laiko grįžti į Vokietiją. Kovo 8 d. iš jos sužinojome, kad plaučiuose renkasi skystis, nusiurbia po 1,5 litro kas savaitę, o ji vartoja nuskausminimui morfijų...

P.P.S.

Gaila, kai iškeliauja tokie nuostabūs žmonės, kokia buvo Rima Pocienė. Sako, kad Dievas pasirenka geriausius? Gali būti, bet tuomet blogieji turėtų keliauti pas raguotąjį, kaip Dantės aprašyta, nes kažkur gi turėtų būti teisybė: jei ne šiame pasaulyje, tai bent Anapilyje.

Iki susitikimo, brangi Drauge Rima!





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą