2022-04-05

Geert Vanden Bossche: „Reaguoju į neseniai pasirodžiusį straipsnį "Omikrono proveržio infekcija skatina kryžminę neutralizaciją ir atminties B ląstelių formavimąsi"

 

(https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2022.04.01.486695v1.full.pdf).


"Omikroninio proveržio infekcija skatina SARS-CoV-2(SC-2) evoliuciją link naujų variantų, kuriems būdingas didelis užkrečiamumas, didelis virulentiškumas ir potencialiai neutralizuojančių epitopų imunogeniškumo stoka."

Tai, žinoma, nepatvirtina autorių išvadų. Jų publikacija yra klastinga, nes klaidingai sukuria lūkestį, kad, nepaisant imuninio atsako imprintingo ankstesnio skiepijimo, antikūnai, sukelti po proveržio užsikrėtus Omicron virusu, yra gerai pritaikyti apsaugoti skiepijamuosius nuo daugybės naujų variantų, kurie gali atsirasti. Autoriai netgi teigia, kad C-19 vakcina, pritaikyta Omicron smaigų baltymui (S), būtų perspektyvus būdas šiam tikslui pasiekti.

Kodėl šie mokslininkai taip siaubingai klysta?

Jų prielaida būtų teisinga, jei ne faktas, kad visuotinis populiacijos neutralizavimo gebėjimo atkūrimas, nuo kurio Omicron išvengė,yra būtent toks imuninis atsakas, kuris sukels didžiulį imuninį spaudimą SC-2. Nors ir labai veiksmingi in vitro, neutralizuojantys antikūnai (Abs), sukelti Omicron virusu užsikrėtusiems skiepytiesiems, negali užkirsti kelio infekcijai ir perdavimui, kai jie sukeliami greitai plintančio (t. y. labai užkrečiamo) varianto pandemijos metu. Tai reiškia, kad, nepaisant to, jog yra sukuriami Abs, visiškai atitinkantys Omicron S baltymą, Omicron ir toliau plis ir todėl pasinaudos bet kokia galimybe sunaikinti grėsmę, kurią šie neutralizuojantys Abs dabar kelia jo gyvavimo ciklui.

Natūrali naujų O-glikozilintų variantų, kurie, kaip prognozuočiau, greitai atsiras (https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/predictions-gvb-on-evolution-c-19-pandemic) , atranka leistų variantui įveikti tiek potencialiai infekciją slopinančių (t. y. neutralizuojančių) Abs, nukreiptų į imunodominantinį receptorius jungiantį domeną (RBD), tiek potencialiai "trans infekciją" slopinančių (1) (t. y. virulentiškumą mažinančių) Abs, nukreiptų į konservatyvią antigeninę vietą N-galiniame domene (NTD). Todėl S-RBD O-glikozilinimas įveiktų populiacijos lygio imuninį spaudimą, atsirandantį dėl vakcinomis užkrėstų, plačiai kryžmiškai neutralizuojančių ir plačiai kryžmiškai mitiguojančių Abs, nukreiptų atitinkamai į konservatyvius RBD specifinius ir NTD specifinius epitopus. Taip yra todėl, kad tiek su RBD susiję infekciją slopinantys (t. y. neutralizuojantys) epitopai, tiek su NTD susiję "transinfekciją" slopinantys (t. y. virulentiškumą mažinantys) epitopai bus apsaugoti nuo atitinkamų Abs dėl O-glikozitų, įterptų numatomose naujų variantų (naujų ko-variantų) O-glikozilinimo vietose. Natūrali O-glikozilintų Newco variantų atranka leistų SC-2 veiksmingai kovoti su didėjančiu virusą neutralizuojančiu ir virulentiškumą mažinančiu stipriai vakcinacijos patirtį turinčios populiacijos, kuri yra veikiama Omicron, pajėgumu ir taip sumažinti spaudimą viruso gyvavimo ciklui.

Kuo labiau plinta Omicron ir kuo dažniau skiepytieji pakartotinai susiduria su virusu ir tampa proveržio infekcijų aukomis, tuo didesnis bus padidėjusio neutralizuojančio ir virulentiškumą mažinančio anti-S Abs pajėgumo paplitimas. Kuo didesnis šis paplitimas ir kuo didesnis anti-S Ab titras, tuo didesnis turės būti numatomų O-glikozilinimo vietų užimtumas, kad Newco variantai būtų atsparūs infekciją ir transinfekciją slopinančiam Omicron infekcija užsikrėtusių skiepytųjų imuniniam atsakui. Taip yra todėl, kad tankiau O-glikozilinti variantai veiksmingiau pasipriešins viruso neutralizacijai ir viruso virulentiškumo susilpnėjimui. Atsižvelgiant į populiacijos lygmens imuninį spaudimą, kurį sukelia labai vakcinuotų populiacijų susidūrimas su labai infekciniu Omikronu, Newco variantai, siekdami įgyti reikiamą tinkamumo pranašumą didėjant populiacijos lygmens imuniniam spaudimui tiek S-RBD, tiek S-NTD, pirmiausia remsis glikozito, o ne aminorūgščių mutacijomis savo RBD, kad įgytų reikiamą tinkamumo pranašumą.

Tai jau paaiškina, kodėl būsimi Newco variantai greičiausiai evoliucionuos į supervariantą, kuris bus ne tik labiau užkrečiamas nei Omicron, bet ir labai virulentiškas bei visiškai atsparus C-19 vakcinoms, įskaitant tas, kurios buvo pritaikytos cirkuliuojančio varianto smaigalio baltymui. Štai kodėl šio straipsnio autoriai beviltiškai klysta manydami, kad vakcinų pritaikymas dominuojančio cirkuliuojančio varianto S polipeptidų sekai turėtų teigiamą poveikį masinės vakcinacijos programos rezultatams. Priešingai, vadinamųjų "atnaujintų" vakcinų naudojimas šiai programai tęsti tik pablogins jos rezultatus, nes dar labiau padidės anti-RBD ir anti-NTD Ab titrai.

Išvados: Nesant plataus masto antivirusinės profilaktikos, užburtas ratas, kai nuolat didėjantis imuninis spaudimas sukelia nuolat didėjantį infekcijos paplitimą, galiausiai paskatins labai paskiepytų populiacijų plitimą, kuris greičiausiai pasižymės visišku atsparumu potencialiai neutralizuojantiems epitopams (dėl šių epitopų imunogeniškumo stokos) ir dideliu polinkiu sukelti nuo Ab priklausomą infekcijos sustiprėjimą (ADEI); infekciją stiprinantys Abs) ir dideliu polinkiu sukelti nuo Ab priklausomą ligos sustiprėjimą (ADED). Taip vystysis viruso evoliucinė dinamika ir kaip atrodys šios klaidingos masinės vakcinacijos programos galutinė stotis.

_


1.Trans infekciją slopinantys Abs trukdo trans infekcijai šeimininko taikinio ląstelėse apatiniuose kvėpavimo takuose infekciniu SC-2 virusu, pririštu prie migruojančių DC (pateikimas, kuris stabilizuoja S uždaroje padėtyje). Trans infekcijos slopinimas trukdo trans sintezei ir todėl mažina virulentiškumą (t. y. užkerta kelią sunkiai ir sisteminei C-19 ligai). Tie patys Abs turi infekciją stiprinantį poveikį, kai jie prisijungia prie atviros S konformacijos (t. y. kai S yra išreikštas laisvuose virionuose viršutinių kvėpavimo takų lygyje).


Šaltinis: 

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/omicron-is-not-what-was-initially-considered-a-mysterious-blessing







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą