2022-05-13

Rašytojo V.Anelausko įspūdžiai iš Judžino mieste (JAV) vykusios moksleivių-abortų draudimo priešininkų demonstracijos

 


JAV spauda informavo, kad eilėje JAV miestų įvyko abortų draudimo priešininkų demonstracijos. Portale KLCC rašoma

Antradienį Oregone ir pietvakarių Vašingtone šimtai žmonių Portlande, Vankuveryje, Bende ir Eugene susirinko protestuoti prieš galimą "Roe v. Wade" panaikinimą.

Pirmadienį nutekintas JAV Aukščiausiojo Teismo bylos dėl teisės į abortus nuomonės projektas sukėlė protestus visoje šalyje. Projekte nurodoma, kad Aukščiausiasis Teismas panaikins svarbią 1973 m. Roe prieš Wade bylą, kuri suteikė žmonėms teisę į legalius abortus visoje šalyje.

Apie demonstraciją prieš galimą abortų draudimą demonstravo Judžino (Oregono valstija) gyventojai. Vietos spauda rašė:

"Keli šimtai žmonių antradienio popietę susirinko į paskubomis surengtą mitingą prie Eugenio federalinio teismo pastato, protestuodami prieš galimą Roe V Wade sprendimo panaikinimą.

"Tiesiog noriu išeiti ir pasirodyti už moterų teises ir tiesiog pasakyti įstatymų leidėjams, kad tai tikrai svarbus klausimas, ir jei nekovosime ten, kur svarbu, kol dar esame laisvi, galbūt nebeturėsime tokios galimybės", - sakė UO moksleivė Sofia Ocker.


Atsitiktinai šitoje vaikų protesto akcijoje sudalyvavo ir rašytojas Valdas Anelauskas, gyvenantis JAV Oregono valstijoje.

Jis laiške man parašė:

Labas rytas, gerbiamas Algimantai,

Šiandien ryte, po pasivaikščiojimo paupiu, nusprendėme užsukti į parduotuvę, kuri randasi kaip tik priešais vieną iš mūsų miesto mokyklų. Kai priartėjome tai pamatėm ten didžiulę minią. Paaiškėjo, jog tuo metu vyko moksleivių demonstracija... už abortus! Jie žygiavo abiejose gatvės pusėse su plakatais, garsiai šūkaudami, keli šimtai paauglių, ir kol jie kirto tą gatvę, mes turėjom stovėti prie perėjos, apie dešimt minučių, stebėdami visą tą siurrealistinį veiksmą... Įspūdis, pasakysiu, tikrai ne toks, kur greitai užsimiršta... Apie tai normalus žmogus net nesusapnuotų... Sėdėjome mašinojeje ir stebėjome, kaip minia paklaikusių vaikų eina pro šalį, ir tai buvo tikrai galima palyginti su lyg filmu apie zombius. Užteko pamatyt pasibaisėtinus tų vaikų veidus, kaip jie apskritai atrodo, ir iškart tampa aišku, kad Amerikos visuomenė neužilgo tikrai patirs didelį P (Didelis Piz..c). Tai įvyks tikrai netolimoje ateityje. Juk šie vaikai tai ir yra jau artimiausia Amerikos ateitis. Taigi ta ateitis jau dabar visiškai supuvusi. Nesuprantu, kaip iki to galėjo visuomenė išvis nusiristi, kad paaugliai vidurinės mokyklos moksleiviai žygiuoja gatve, prie pat savo mokyklos, pasisakydami už abortus... Vaikai!  Vėlgi, tiesiog užteko matyti jų veidus! Arba kas buvo parašyta ant jų plakatų. Negalėjome patikėti savo akimis! Atrodė, kad gal ir tikrai tik sapnuojame... Vidury baltos dienos, sėdėdami mašinoje?.. Tačiau užtat dabar man tapo visiškai aišku, kad JAV karas prieš Rusiją (ukropų rankomis) ir 40 milijardų dolerių, kuriuos Bidonas & Co. ką tik paskyrė tam karui, yra ne kas kita, kaip Amerikos priešmirtinės konvulsijos. Man jau net nereikia per daug į visa tai gilintis, nes viskas ir taip aiškiau, negu aišku, užteko vien pamatyt šiandien tuos Judžino miesto vienos iš mokyklų moksleivius...

Tai tiek tuomkart. Valdas

P.S. Prisiminiau Narkomanų partijos organizuotą šabašą Vilniuje prieš kelis metus, kuris buvo surengtas prie JAV ambasados. Jame mūsų mokinukės nešė didelį penį, fakino policiją, buvo parklupdytos priešais JAV žuvusio recidyvisto Floydo portretą. Tas pats braižas, tie patys sorošiniai niekšai, organizuojantys vaikų tvirkinimą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą