2022-05-17

Tėvų forumo nario Dariaus Trečiakausko kalba Šeimų marše 2022 (tekstas ir video)


 https://youtu.be/82fxyquwe8A

Tėvų forumo narys Darius Trečiakauskas pasakė:

Sveiki, Mielieji Bičiuliai, bendražygiai, Iš kur atsiranda vaikai, kas galėtų pasakyti? Gandras atneša? Kopūstuose randa? Mes visi vaikystėje girdėjome tokius paaiškinimus. Bet mes užaugome. Panašu, kad dalis Seimo narių taip ir liko nesubrendę, nes jie įsivaizduoja, kad du vyrai ar dvi moterys gali susilaukti vaikų ir vadintis šeima. Apie tai ir mūsų valdžios buldozeriu stumiamas partnerystės įstatymas. 

Amerikos indėnai sako, kad mes nepaveldėjome žemės iš savo protėvių, mes ją pasiskolinome iš savo vaikaičių. 

Tūkstančius metų žemė sukosi ir žmonės gimdė vaikus, tai leido mums išlikti, tai leido mums būti, tai leido mums ateiti šiandien čia, kur mes esame dabar. Vaikas tai yra esminis kiekvienos tautos ir valstybės išlikimo simbolis. Vaikas yra aukščiausia vertybė kiekvienai mamai ir tėčiui, kurie pasiryžę visomis išgalėmis ginti savo vaikus ir net savo gyvybės kaina. Mes tai akivaizdžiai, nors ir su liūdesiu galime konstatuoti, kad matome šiandien Europoje, XXI amžiuje, pačiam Europos vidury, vykstant baisiam ir brolžudiškam karui Ukrainoje. 

Vaikas atsiranda iš vyro ir moters meilės ir auga šios meilės apsuptyje. Vaikas negali atsirasti iš dviejų vyrų, dviejų moterų, ar iš bet kurių dviejų 72 socialinių lyčių samplaikos ir sueities. 

Musų Konstitucijos 38 straipsnis labai aiškiai sako: 

Šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas. Valstybė saugo ir globoja šeimą, motinystę, tėvystę ir vaikystę.

Lygiai taip pat tūkstančius metų šeima buvo mūsų tautos išlikimo garantas, nes šeimoje gimsta vaikai, šeimoje jie išmoksta gimtąją kalbą, įgija doros ir vertybinius pamatus, išmoksta mylėti savo tėvynę.

Šiandien Ukrainoje kovojantys vyrai ir moterys kovoja už savo vaikus, už savo šeimas, už savo tautą ir savo tėvynę. Jei Ukraina nebūtų turėjusi prigimtinės šeimos, šiandien nebūtų Ukrainos kovotojų, nes jie gimė šeimoje ir savo valstybės patriotais juos atvedė į šį pasaulį jų tėčiai ir mamos, o ne tėtis numeris vienas, tėtis numeris du. 

Šiandien Lietuvos valdžioje siautėjantys bukolaurai nori pakeisti gamtą, kaip kažkada Sovietų Sąjungoje buvo norima pasukti upes tekėti į kitą pusę. Kuo tai baigėsi mes visi žinome. Šitas Lenininis šeimos modelis yra miręs dar negimęs, bet jie labai labai jo nori ir siekia daryti viską, kad jį prastumtų. Kas galėtų paneigti, kad valdžia specialiai ir sąmoningai daro viską, kad pablogintų piliečių gyvenimo sąlygas ir sužlugdytų valstybės nepriklausomybę. Jau dabar iš darbo yra atleisti keliolika tūkstančių žmonių. Biudžetas negauna kelių milijardų pajamų. Valstybės skolų kuprą teks vilkti ne tik mūsų vaikams, bet ir vaikų vaikams. Uždarinėjamos rajoninės ligoninės ir mokyklos, diplomatiniai santykiai su Kinija iškeisti į anūko numylėtą Gvinėja Bisau. Kuro, dujų ir elektros kainos išaugo dvigubai ir taip toliau, ir taip toliau, o Kareivio Šveiko draugė su šypsena sako, kad jei kainos auga, vadinasi auga pragyvenimo lygis, mes vejamės Europą. Išvertus į žmonių kalbą tai reiškia, kad mes gyvename geriau. Ar mes tikrai gyvename geriau? O jos geriausias ministras, tas, kuris su kvaila šypsenėle, nieko nežino, nieko nemoka, nieko nesigaudo, jisai sako, kad rajoninės ligoninės uždaromos tam, kad pagerėtų sveikatos paslaugų prieinamumas. Čia lygiai tas pats, jei prievartautojas sakytų: prievartauju tam, kad pajaustumėte malonumą. Tai yra šiandienos mūsų "gerovės valstybės" realybė ir šios realybės sąlygomis buvusių KGB-istų palikuonys ir vis dar įslaptinti Putino agentai Seime, jiems nėra svarbesnio klausimo, kaip tik partnerystės įstatymas, kuris anot vieno garsaus anūko, kaip Kovo 11 aktas. 

Ar tokios gerovės mes norime? Ar jinai mus tenkina?

Bet mes gi esame optimistai. Noriu pasidžiaugti, kad mūsų atstovė Eurovizijoje Monika Liu buvo tikra moterimi ir dainavo lietuviškai. Prisiminkime, kada paskutinį kartą tai buvo. Tai tikrai nuteikia viltingai. Kažkada Jėzus pasakė Petrui: "Aš pastatysiu bažnyčią ir pragaro vartai jos nenugalės". Kažkada likimas sukūrė lietuvišką šeimą. Ir šiandien turime lietuvių tautą ir Lietuvos valstybę. Ir aš noriu pasakyti, kad jokie raskevičių, PIŠ, anūkų, ar čmil orkai mūsų šeimos nenugalės. Tiesa yra su mumis. Mes esame su tiesa. Tiesa yra mumyse ir mūsų šeimose. Ačiū, mielieji.

Santuoka sudaroma laisvu vyro ir moters sutarimu. Valstybė registruoja santuoką, gimimą ir mirtį. Valstybė pripažįsta ir bažnytinę santuokos registraciją. Sutuoktinių teisės šeimoje lygios. Tėvų teisė ir pareiga – auklėti savo vaikus dorais žmonėmis ir ištikimais piliečiais, iki pilnametystės juos išlaikyti. Vaikų pareiga – gerbti tėvus, globoti juos senatvėje ir tausoti jų palikimą.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą