2022-11-20

Italijos premjerė Meloni kelis kartus viešai nušluostė nosį Makronui dėl afrikiečių išnaudojimo


https://www.youtube.com/watch?v=X3qifYnMhc4

Italijos premjerė Georgia Meloni ne kartą griežtai kritikavo Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną.

Buvusioms savo kolonijoms Afrikoje Prancūzija spausdina Afrikos frankus, kurių pagalba negailestingai melžia Afrikos gyventojus. Meloni nuomone, afrikiečiai Europoje ieško geresnio gyvenimo, nes Prancūzija juos apiplėšinėja jų gimtinėje. 

Italijos premjerė video sako:


"Prancūzija tęsia kolonijinį Afrikos išnaudojimą. Ši šalis pinigus kaldina 14 šalių monetų kalyklų dėka, taip pat gauna žaliavų versdama vaikus dirbti kasyklose. 30 proc. šalies branduoliniuose reaktoriuose naudojamo urano Prancūzija gauna iš Nigerio. Tačiau 90 % Nigerio gyventojų gyvena be elektros. Nebandyk mūsų mokyti, Macronai! Dėl jūsų politikos afrikiečiai priversti palikti savo žemyną. Tačiau šią problemą reikia spręsti ne afrikiečiams persikelti į Europą, o Afrikai atsikratyti europiečių. Mes nepriimame iš jūsų pamokų!" Kalba buvo sutikta audringomis ovacijomis".




Antrame video Meloni sako:

"Jis vadinamas CFA franku. Tai kolonijinė valiuta, kurią Prancūzija spausdina 14 Afrikos šalių, kuriai taiko senjoražą ir kuria eksploatuoja tų šalių išteklius. Tai Burkina Fase aukso kasykloje dirbantis vaikas. Burkina Fasas yra viena skurdžiausių pasaulio šalių. Prancūzija spausdina kolonijinius pinigus Burkina Fasui, kuris turi aukso. Mainais už tai jie reikalauja, kad 50 proc. viso Burkina Faso eksporto patektų į Prancūzijos iždą. Auksas, už kurį šis kūdikis leidžiasi į tunelį, daugiausia patenka į Prancūzijos valstybės iždą. Taigi išeitis nėra imti afrikiečius ir vežti juos į Europą. Sprendimas - išlaisvinti Afriką nuo kai kurių ją išnaudojančių europiečių. Ir leisti tiems žmonėms gyventi iš to, ką jie turi".


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą