2023-11-20

Miško technika gerai dega. Raimondas Šimaitis

 


Lenkijoje, kai pradėjo kirsti medžius draustiniuose, saugotinose teritorijose, pradėjo degti miško technika. Kad ir kaip miškakirčiai saugojo savo techniką, nenusaugodavo ir viskas. Naktį tik švyst Molotovo kokteiliukas ir kaltų nėra, su kuo vežti mišką nėra, su kuo pjauti nėra.

Lietuviai geri žmonės, gerai išauklėti dar nuo baudžiavos laikų, tad mūsuose tokių cūdų nepamatysime.

1941metais okupantai masiškai kirto Lietuvos miškus ir išvežinėjo medieną iš šalies.

Kaip elgtis jei istorija pasikartos ir pamatysite priešo techniką vagiant Lietuvos išteklius, ar šiaip, neaiškius tipažus, galimai okupantus, įsiveržus į Lietuvos teritoriją. Na kaip kad Ukrainoje buvo.

Įsitikinkite jog tai tikrai priešas, o ne Lietuvos kariuomenės mokymai.

I

Susiraskite stiklinį butelį 0,5 arba 0.7; 1 litro. Geriausia imti butelius plonomis sienelėmis, nes jie lengviau dūžta

– Benzinas arba napalmas. Pastarasis yra labiau koncentruotas. Napalmą galite pasigaminti ir patys: į 100 ml acetono įberkite putų polistirolo ir maišykite, kol ištirps ir susidarys vienalytis mišinys. Tada įpilkite benzino santykiu 1:1.

Nesintetinis skuduras iki 15 centimetrų pločio ir iki 35 centimetrų ilgio.

II

Stiklinis butelis turi būti užpildytas medžiaga santykiu 3/4.

Paimkite audinio juostelę ir iki pusės panardinkite į butelį, o likusią dalį pamerkite atskirai į degų skystį.

Jei neplanuojate jo naudoti iš karto, turite uždaryti butelį metaliniu kamščiu. Tačiau neturėtumėte jo laikyti ilgiau nei kelias valandas, nes kokteilis tampa mažiau veiksmingas.

III

Prieš naudojimą uždekite dagtį ir meskite norima kryptimi.

Kad kokteilis neužsidegtų rankose, prieš naudojimą galite jį nuvalyti spiritu ir leisti išdžiūti.

Taip pat galite naudoti medžioklinius degtukus, tuos kurie net po vandeniu dega. Jie yra ilgesni nei įprasti. Juos galima priklijuoti prie butelio ir padegti. Tai taip pat neleis buteliui užsidegti jūsų rankose.

IV

Kai butelis atsitrenkia į kietą daiktą, jis sudūžta ir skystis esantis viduje užsidega. Molotovo kokteilis gali sunaikinti įrangą, bet nepadarys didelės žalos nei pastatams, nei žmonėms.

V

Molotovo kokteilį SSRS užsienio reikalų ministro Viačeslavo Molotovo garbei išrado Suomijos partizanai. Suomiai kokteilius naudojo per 1939–1940 m. žiemos karą prieš sovietų kariuomenę, įsiveržusią į Suomiją.

VI

Kokie dar būdai sustabdyti Rusijos techniką?

Teroristų gynyba taip pat rekomenduoja priešo technikos judėjimą filmuoti telefonu ir platinti internete su geografine vieta, pvz.: telegram grupėse.

Niekada nesiimkite ko nors organizuoti ar aptarinėti viešai, netgi uždarose grupėse neaptarinėkite ir nesigirkite. Nes jei priešas okupuos jūsų gyvenamąją teritoriją, jus gali išaiškinti ir nuteisti. Karo metu paprastai sušaudo.

Visi telefonai yra paklausomi, paskutinių 6 mėnesių pokalbiai saugomi. Visų telefonų buvimo vietos nustatomos, tiek būtos, tiek esamos. Visokios Signal, Telegram ir pan. programėlės kiauros, nesinaudokite jomis, jus išaiškins.

Jei veikiate keliese, operacijos metu jokių ryšio priemonių, išskyrus racijas. Telefonai turi likti namuose, arba naudojami nupirkti vienkartiniai iš aliexpres, tik ne vietinių parduotuvių, su papildymais. Sim kortelės negali būti naudojamos jokiam skambučiui į žinomą abonentą, nes jus išaiškins, tik ryšiui tarpusavyje ir tik operacijos metu. Jei naudositės telefonu automobilyje važiuojant kelyje, ar mieste, kur pilna kamerų, jus labai lengvai išaiškins.

Kortelės perkamos kitame mieste, geriau po vieną, atskirose parduotuvėse, gerokai prieš operaciją.

Įvykdžius operaciją, telefonų akumuliatoriai nedelsiant išimami, telefonai ir sim sunaikinami.

Jei į operacijos vietą atvažiuosite automobiliu, įsukdami iš pagrindinio kelio, jus išaiškins, nes pakelėse pilna kamerų. Geriausia jei važiuojama automobiliu, pakeliui išlaipinamas ekipažas ir nuvažiuojama tolyn. Kitas automobilis ekipažą paima, tuo pačiu galima tik tada, jei turite aiškų alibi, pvz.: važiavote į gretimą miestą, apsipirkote ir grįžote. Geriausia jei tai mikriukai, kad kameros nematytų kiek žmonių viduje ir negalėtų jūsų surasti pagal tai, kad ekipažo sumažėjo ar padaugėjo.

Lietuviškas receptas:

1.Benzinas.

2. Skalbimo (ūkiško) muilo drožlės, Ringuva berods paruoštas parduoda. Galima ir patiems sutarkuoti. (polistirolas dirba efektyviau, autoriaus pastaba)

3. Benziną supilame į sandarų indą, į ~10 litrų benzino 2kg. muilo drožlių.

4. Apie savaitę palaikome, kol muilas ištirps. Pamaišome.

5. Gautą masę supilstome į litrinius/puslitrinius stiklainius, uždengdami plastikiniais dangteliais, kuriuose padarome skylutes dagčiui (skuduriui)

6. Prieš naudojimą dagtį pamirkome benzine, įkišame į dangtelį ir uždegame.

7. Kai dagtis įsidega (3-4sekundes) stipriai metame į kietą paviršių.

Dega gerai, kojomis užtrypti nepavyks, nes limpa prie batų, skudurais gesinti irgi nepavyks.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą