2023-11-04

Vengrų dienraštis: Briuselis nori paremti Ukrainą dar 50 mlrd. eurų

 


Vengrų dienraštyje "Magyar Hyrlap" rašoma, kad Briuselis nori skirti Ukrainai dar 50 mlrd. eurų paramos ir nori, kad valstybės narės sumokėtų šiuos pinigus, taip pat prašo Vengrijos atlikti papildomus mokėjimus. 

Vengrijos gyventojai taip pat gali pareikšti savo nuomonę šiuo klausimu per nacionalines konsultacijas, - šeštadienio rytą savo "Facebook" puslapyje paskelbtame vaizdo įraše sakė Užsienio reikalų ir prekybos ministerijos valstybės sekretorius dvišaliams santykiams Tamásas Menczeris.



Jis pabrėžė, kad Briuselis nori įsigyti ginklų už dešimtis milijardų eurų, šie ginklai bus siunčiami Ukrainai, o "pagal Briuselio skaičiavimus karas mūsų kaimynystėje truks dar mažiausiai ketverius metus", - sakė Tamásas Menczeris.

Politikas pabrėžė, kad Vengrijos vyriausybė to nenori, bet nori nedelsiant nutraukti ugnį ir pradėti taikos derybas.

Be to, pasak jo, Briuselis paprašė Vengrijos papildomų pinigų, tuo pat metu ilgus metus neskyręs ES lėšų. Tamásas Menczeris, pažymėdamas, kad "pagrindinis klausimas yra tas, ar pinigai, kuriuos mums skolingi, vis dar yra, ar Ukraina juos jau turi".

Vyriausybė, žinoma, naudojasi visomis humanitarinėmis priemonėmis, kad padėtų pabėgėliams, bėgantiems nuo karo, tačiau ji neleis, kad Vengrija būtų įtraukta į šį karą, pabrėžė valstybės sekretorius.

"Svarstomas dar vienas itin svarbus klausimas. Išsakykite savo nuomonę." - Tamásas Menczeris sakė savo socialinio tinklo puslapyje.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20231104-menczer-tamas-brusszel-ujabb-50-milliard-euroval-akarja-tamogatni-ukrajnat


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą