2024-09-21

Korupciją DB ir Lietuvoje: skandalas dėl dovanotų tūkstančių ir teisėsaugos tyla dėl pavogtų milijonų



Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas J. Starmeris (Keir Starmer) įsivėlė į skandalą dėl milijonieriaus dovanų žmonai. 

Keiro Starmerio žmona gavo dovanų prabangių drabužių ir asmeninių konsultantų paslaugų, tačiau jos nebuvo deklaruotos pažeidžiant taisykles. Opozicija reikalauja atlikti tyrimą. „The Times“ ir „The Telegraph“ pranešė, kad Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Keiras Starmeris pažeidė deklaravimo taisykles ir dėl milijonieriaus lordo Waheedo Alli žmonai suteiktų dovanų gali būti pradėtas tyrimas. 

Alli, kuris taip pat yra Leiboristų partijos narys, apmokėjo asmeninio apsipirkimo konsultanto, prabangių drabužių ir aprangos derinimo išlaidas Starmerio žmonai. Tai vyko ir prieš premjerui pradedant eiti pareigas, ir po to, tačiau paslaugos ir dovanos nebuvo deklaruotos. 

59 metų Alli per du dešimtmečius valdančiajai Leiboristų partijai jis paaukojo daugiau kaip 500 tūkst. svarų sterlingų ir yra pagrindinis paties Starmerio rėmėjas. Vien šiais metais verslininkas jam padovanojo drabužių už 18,6 tūkst. svarų sterlingų ir kelias poras akinių, taip pat išleido 20 tūkst. svarų sterlingų premjero būstui per parlamento rinkimus ir dar tiek pat - jo „asmeninio biuro“ išlaidoms, tačiau šiuos dalykus premjeras deklaravo.

Kaip pažymi „The Times“, informacijos apie brangias dovanas pasirodymas tapo Starmerio problema, nes jis pažadėjo išvalyti politiką ir išrauti nepotizmą.


Opozicinė Konservatorių partija paragino atlikti tyrimą. Jos atstovas spaudai pabrėžė, kad Starmeris į tokią situaciją pateko praėjus „vos 10 savaičių“ po to, kai pradėjo eiti pareigas. „Be abejo, milijonai pažeidžiamų pensininkų visoje šalyje, kurie priversti rinktis tarp šildymo ir maisto, mielai pasinaudotų galimybe gauti nemokamus drabužius, kad tik galėtų sušilti, kai leiboristai žiauriai mažina biudžetą“, - pridūrė konservatorių atstovas.

Galimai Lietuvą ir pensijų fondus apvogę Landsbergiai gyvena kitoje galaktikoje

Landsbergių klanas yra ryškiausias nepotizmo pavyzdys. Dabar šios žmogos galimai pamynė ir Dekalogą - 7-as įsakymas - NEVOK.

Seimo narė A. Širinskienė dėl G. Landsbergio vilos kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Prašoma išsiaiškinti, ar G. Landsbergio šeimos sandoryje nėra neteisėto praturtėjimo arba kyšininkavimo požymių. Politikė akcentuoja, kad yra pastebimas skirtumas tarp ministro sutuoktinės deklaruotos turto vertės ir nekilnojamojo turto kainų Graikijoje. Ji savo kreipimesi į Generalinę prokuratūrą remiasiį Rūtos Janutienės „OpTV“ pateikiamais skaičiavimais apie nekilnojamojo turto kainas Graikijoje.

Vakar pamatėme dar vieną R.Janutienės pasakojamą apie landsbergių "šaikos" galimas vagystes:

https://www.youtube.com/live/cAt_mDiwkHQ

Laidos anonse sakoma:

Mus valdo mafija? 3011 procentų pelno. Už Landsbergių stebuklingo praturtėjimo - Šarūnas Stepukonis. Nuostoliai - pensijų fondų, kurie per skandalingąją BaltCap įsigijo už vieną eurą Landsbergienės nuostolingą bendrovę. Kodėl Landsbergių neapklausė Stepukonio byloje? 

Seimo narys Artūras Skardžius vakar FB parašė:

Landsbergių verslo partneris Š. Stepukonis ne tik 40 mln. eurų apšvarino investicinį fondą „BaltCap“ bet ir 11 mln. eurų fondo lėšų sukišo į  „Karalienės Mortos“ mokyklos, bei darželio „Vaikystės sodas“  statybas Landsbergių sklype Vilniaus Kalnėnų mikrorajone.

Šios, neatsiperkančios „investicijos“ didžiąją dalį sudaro pensijinių fondų lėšos.

Dėl Š. Stepukonio vagysčių iš „BaltCap“ fondo Baltijos šalių pensijų fondai buvo priversti nurašyti milijonus eurų. 

Iš ketverių metų veiklos matyti, kad „BaltCap“ infrastruktūros fondo sukištų 11 mln. eurų į Landsbergių verslą Vilniaus Kalnėnų mikrorajone investicinė grąža tesiekia vos 8 – 20 tūkst. eurų per metus. 

Gal jau laikas ir prokurorams pasidomėti kokie gi aitvarai suneša  Landsbergiams turtus?







Rasa Karmazaitė tirė greitą infrastruktūros plėtrą Kalnėnuose (Vilniaus raj.), kai buvo statoma privati ministro Landsbergio žmonos Austėjos ir fondo „BaltCap“, iš kurio dingo 40 mln. eurų, ugdymo įstaiga. Tyrimas Landsbergių ir fondo ryšius. Išaiškinta, kad žemė buvo skirta visuomeninei paskirčiai. Detalusis planas buvo skubiai pakeistas, kad būtų naudinga privačiai mokyklai, o savivaldybė finansavo naujų gatvių ir šaligatvių tiesimą. Toks išskirtinis politiko šeimos verslo palaikymas sukėlė korupcijos ir netinkamo mokesčių mokėtojų pinigų naudojimo įtarimus.

Šiandien mūsų laukia dar viena dozė vagių klano korupcijos faktų:



Epilogas

Lietuva-vagių "Gerovės valstybė", toli toli aplenkusi DB, kur už "menkniekius" persekioja premjerus. Pas mus nedadirbtas anūkas apvaginėja ir šokdina valstybę todėl, kad jo senelis kažkada "prisiuvo Tėvynę prie savo kišenės".




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą