2018-08-07

Italijos parlamentas ištiesė pagalbos ranką skęstantiems afrikiečiams – Libijai perduoda dar 12 pakrantės apsaugos laivų, kad gelbėti juos ir grąžinti į Afriką



Už tai, kad Italijos Infrastruktūros ir transporto ministerija Libijos vyriausybei perduotų sienų apsaugos laivus, vakar „už“ balsavo 382 deputatai, „prieš“ - 11.

Priimtas dekretas numato, kad Italija Libijos pakrantės tarnybai, kad ši galėtų kontroliuoti migrantų srautą, perduos 12 pakrantės apsaugos karinių laivų su visa būtina įranga.


Italijos Infrastruktūros ir transporto ministerijos pranešime spaudai sakoma: „Šiuo nutarimu Vyriausybė ketina padėti Tripoliui geriau saugoti savo Sar-jūros pakrantės rajoną, kad būtų galima išgelbėti daugiau žmonių gyvybių ir atgrasyti mirties laivus nuo išplaukimo.“ Ministerija numato prašyti ES paramos bendrai kovojant su laivų avarijomis Viduržemio jūroje, ką ji sėkmingai šiuo metu ir daro.

Užsienio reikalų komiteto valdančiosios partijos lyderis Paolo Formentini pasakė, kad „šios vyriausybė dėka migracijos klausimu buvo padarytas stebuklas.“ „Koalicija pasakė labai aiškiai: uždarytos durys, atviros širdys. Mes pirmieji pasakėme, kad uždarydami duris mes suteiksime perspektyvą, palaikysime ekonomiką.“ Italijos vyriausybė numato skirti milijardą eurų, kad stiprinti Afrikos šalių ekonomiką, kurti Afrikoje darbo vietas, kad „afrikiečiai galėtų dirbti savo gimtosiose šalyse.“

Šiuo metu 30 procentų Libijos BVP sudaro prekyba žmonėmis. Pareiškime spaudai sakoma, kad Libija nebus palikta viena su jos problemomis ir „bendradarbiavimas su šia šalimi tęsis".






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą