2018-08-25

„Vokiečių nėra“, - tvirtina Vokietijos prezidentas


Susitikime su turkų bendruomene Berlyno’s Bellevue rūmuose Vokietijos prezidentas Frank-Walter Steinmeier pasakė, „kad vokiečių tauta yra imigrantų nacija ir tokia išliks“. Jis tvirtino, kad „nėra tikro vokiečio, nei pusiau vokiečio, nei biologinio, nei „naujo“ vokiečio.

Sovietinio marksizmo beprotnamį praėjusi lietuvių tauta visa tai jau girdėjo. Prieš 30 metų buvo „tarybinė liaudis.“ Buvo ir neliko. Dabar neomarksistai, buvę VDR Štazi agentai, su Angela Merkel priešakyje, vokiečiams groja seną ir daug kartų girdėtą sovietinę plokštelę.



AfD partijos vadovų reakcija

Į suicidalinės šizofrenijos antspaudą turintį prezidento Šteinmajerio pareiškimą sureagavo partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) lyderiai.

AfD frakcijos Bundestage bendrapirmininkė Alice Weidel pasakė, kad „federalinio prezidento pasisakymai yra atitrūkę nuo realybės ir ribojasi su demagogija. „Pirmos ir antros klasės piliečius“ sukūrė priimtas dvigubos pilietybės įstatymas, ypač imigrantams iš Turkijos“.

„Natūralizacija remiasi ne tiktai teisėmis ir reikalavimais, bet ir sąžiningais įsipareigojimais. Teroristai, jų rėmėjai ir nusikaltėliai, kurie puola teisėsaugos organų darbuotojus ir aukštus pareigūnus, save pastato už visuomenės ribų. Deportacija tokiais atvejais, ypač turinčių du pasus, turi būti ne tik galima, bet ir privaloma,“ - pasakė Alice Weidel.

Kitas AfD frakcijos bendrapirmininkas Aleksandras Gauland pasakė, kad Konstitucija buvo „parašyta Vokietijos piliečiams.“ Jos teikiami pranašumai „negali būti taikomi kiekvienam, kas peržengė Vokietijos sieną“.

„Mes patys turime spręsti, kas gaus Vokietijos pilietybę, o kas ne. Kiekviena valstybė susideda iš valstybės tautos, teritorijos ir valstybės valdžios“, pasakė Gouland.

Prezidento pasisakymą jis prilygino socialdemokratų politikos „žemumoms“ ir skaldančioms visuomenę.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą